close

Szuper8

2016. május 06.

Az Apolló nem csak artmozi, hanem egy fontos kulturális színtér, ahol Stark-filmklub mellett közönségtalálkozók és filmvetítéssel egybekötve vacsoraesteket is tartanak. Most 17 millióból megújult a kisebbik terem.

20160504-csortos-szabolcs-0655-9359-apollo-terematado-8mm.jpg

A belvárosi Apolló Mozi vezetője, Varga Gabriella elmondta, hogy a Szuper8 elnevezésű, kisebbik termet az egyhónapos felújítási szünet ideje alatt új, digitális vetítővel, teljes térélményt nyújtó dolby sorround hangrendszerrel és vadonatúj, „lebegő” vetítővászonnal szerelték fel. Ez az országban az egyetlen negyvenszékes, ilyen komoly felszereltségű moziterem. Akadt több olyan páros ülőhely – szerelempáholy, ahogy karfa nélkül ülhetnek egymás mellé a szerelmesek. Arra a kérdésre, hogy miért volt szükséges a digitalizálás azt válaszolta Varga Gabriella, hogy idén gyakorlatilag már nem beszerezhetők a hagyományos, 35 mm-es filmkópiák, a régi vetítőket már nagyon ritkán lehetett használni. A terem május 5-től fogadja a nézőket, de a sajtó számára tartott kis bemutatón meggyőződhettünk az ívelt és a régihez képest nagyobb vásznon minőségéről, és a 10 hangszórós rendszer erejéről egyaránt.

 

A Szuper 8-as mozitermet a több mint százéves pécsi mozi egykori erkélypáholyából alakították ki. Nagyobbik termet 2013-ban látták el digitális vetítővel. A mostani fejlesztésre az EMMI pályázatán 8,5 milliót kaptak kisterem vetítőcseréjére. A NKA 800 ezre a székeket felújítását segítette, az Apolló alapműködését Pécs városa és az Europa Cinemas hálózat egyaránt 3-3 millió forintnyi támogatással biztosítja.

20160504-csortos-szabolcs-0659-9365-apollo-terematado-8mm.jpg

Balogh Robert

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni