close
CímlapKultúraA tűzhöz közel

A tűzhöz közel

2021. október 20.

Újra élőben a PSZIESZTA, október 21-22-én, a Civil Közösségek Házában, mely idén A tűzhöz közel nevet viseli magán és e köré rendeződik a programsorozat is. Főképp a PTE Pszichológia Intézethez köthető előadásokon és foglalkozásokon lehet részt venni. Ne feledjük, mindez nem csak pszichológus hallgatóknak szól! Fontos információ, hogy az eseményen csak érvényes oltási igazolvánnyal lehet részt venni.

A Pécsi Pszichológus Napokat először 1996-ban szervezték meg majd kisebb kihagyás után 2005-ben újjáélesztették. Azóta már hagyománnyá vált az esemény fő célja, hogy megismertesse a pszichológia szakos hallgatókat - és a laikusokat is! - a szakma különböző irányzataival, lehetőségeivel. A rendezvénysorozat egyik elismerése, hogy 2021 szeptemberében a Tanévnyitón Egyetemi Kultúráért díjjal is kitüntették a Psziesztát. A tavalyi pandémiás időszak sem szegte kedvét a szervezőknek, akkor online konferenciaként zajlott a rendezvény. Azonban idén újra élőben tudják folytatni.

A tűzhöz közel cím keretezi idén a tematikát, ám az idei program egyik izgalma az, hogy az előadók mennyire rugalmasan töltötték ki a cím által sugallt kereteket. Tavaly a Kincseink címen zajló eseménybe például „A felépülés útjai – értékteremtés a pszichoszociális rehabilitációban” című előadás is tökéletesen illeszkedett. Idén első pillantásra talán a főcím családias hangulatától elütőnek hat a „Tolongás a húsosfazék körül: Szépség sztereotípiák hatása a startup cégek támogatására” - mégis pontosan beleillik az idei rendezvény egységébe. A programra nem lehet panasz: a cyberbullying-től kezdve a legősibb félelmeink elemzésén át lesz szó témákról, könyvklubbal, műhelyekkel és előadásokkel kiegészülve. Fónagy-Sütő Zoltán főszervező az 21-i, csütörtöki filmklubot és az azt követő kerekasztal-beszélgetést emelte ki.

Úgy véli, igazán izgalmas és komplex filmet sikerült választani, mely rétegei a szexualitástól, a párkapcsolati toposzokon keresztül az amerikai vállalati kultúráig lefedve kínál táptalajt egy tartalmas beszélgetéshez.

“A Nevetnikék Alapítvány egy olyan szervezet melyikkel korábban is kapcsolatban álltunk, több közös önkéntesünk is van. 2008 óta járják a PTE KK Gyermekklinikát, művészeti élményprogramokkal. Korábban sütivásárt is tartottunk számukra. Mostani céljuk, hogy az alapítványuk számára otthont biztosítsanak. Ehhez kapcsolódóan pedig idén egy műhelyfoglalkozást fognak tartani, melyben a résztvevők megismerhetik, hogyan épülnek fel a képzéseik, művészeti foglalkozásaik, és miért olyan nagyon fontos egy nevettető foglalkozás a gyerekosztályon.” - mondta el Fónagy-Sütő Zoltán.

Gyűljünk össze idén a tűz körül és töltsünk időt egymással és a pszichológiával, amíg van élőben is lehetőségünk!

Részletek: https://www.facebook.com/events/621806295482719

Rónoki Bertalan

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni