close
CímlapKultúraÚj bogyólé, új évjárat

Új bogyólé, új évjárat

2017. október 29.

A Vylyan címkepályázat gyökerei 13 évre nyúlnak vissza, s idén először nemcsak pécsiek pályázhattak, így a PTE Művészeti Kara és a Pécsi Művészeti Gimnázium mellett a Magyar Képzőművészeti Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Budapesti Metropolitan Egyetem, az Egri Eszterházy Károly Egyetem és a Soproni Egyetem művészei is pályáztak, mégpedig összesen 121-en.

A tárlatot Pinczehelyi Sándor nyitotta meg, a díjazottakat Debreczeni Mónika, a pincészet vezetője köszöntötte.

Az első helyezett az Egerben tervezőgrafikusnak tanuló végzős MA szakos Rudics Mónika lett. Iskolai feladatként tervezett már borcímkét, de igazi örömmel a Bogyólé címkéjének ült neki.

„Nem néztem meg a korábbi munkákat, hogy ne befolyásoljanak, és abból indultam ki, hogy egy csomagolás – legyen az könyv, bor vagy bármilyen más termék -  designjának célja a figyelemfelkeltés.

A bogyólé elnevezés lehetőséget adott arra, hogy ne szőlőfürtöt rajzoljak, hanem különböző bogyókat, és ebből lett egy terülőmintám.

Eredetileg egy lelógó, a ruhákéihoz hasonló címke volt rajta, de ezt macerás lett volna megoldani a csomagolás során.”

- nyilatkozta lapunknak Rudics Mónika, majd hozzátette: „Rosé-párti vagyok, de kifejezetten tetszik a bogyólé, most kóstoltam meg. Kaptam is 24 üveggel, azt hiszem, az egy darabig elég lesz egy darabig.

Hatalmas elismerés, hogy húszezer palackon rajta lesz a címkém!”

A második helyet Mezei Gréta (PTE MK) érte el (érdekesség, hogy tavaly is ő lett a második), a harmadik hely pedig Hujber Dóráé (Soproni Egyetem).

A többi címke is izgalmas: sellő, medve, a címkéről lecsorgó bor, és más egyedi ötletek.

 

A címkék november 12-ig tekinthetők meg a Nick Galériában.

A Bogyólé újbor 2017 pedig már rajta a nyertes címkével kapható.

Harka Éva

Harka Éva

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni