close
CímlapKultúraVasarely regényes évszázada

Vasarely regényes évszázada

2023. október 25.

Apja és a Vasarely-család a témája Victor Vasarely unokája, a Fondation Vasarely elnöke, Pierre Vasarely könyvének. A szerző, aki 2013-tól a PTE díszdoktora, a november 7-i Műtárgybefektetési Konferenciára érkezik Budapestre, a beszélgetés után a kötetet dedikáltatni is lehet.

A november 7-i V. Műtárgybefektetési Konferencia kulcsszereplője Pierre Vasarely, az op art és a kinetikus művészet atyjaként világhírűvé vált, pécsi születésű Victor Vasarely egyetlen unokája, aki művészettörténeti családregényét mutatja be a konferencia résztvevőinek. A Vasarely regényes évszázada című kötet a Fondation Vasarely 50. évfordulójának évében, tavaly jelent meg magyarul.
A rendezvényt szervező műtárgy.com a konferencián mutatja be először a legdrágább élő és nem élő művészek rangsorát a legfrissebb A magyar művészek aukciós piaca kiadvány alapján. A kötet csaknem hatvanezer hazai és nemzetközi aukciós leütési ár alapján készült. A nem élő művészek rangsorában Victor Vasarely évek óta az első helyen áll és idén sincs ez másként.

Harka Éva

Harka Éva

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni