close
CímlapKultúraVerskiállítás a pécsi Alma galériában!

Verskiállítás a pécsi Alma galériában!

2022. április 08.

Három fiatal szerző -

Dalmai Rozi, Hetesi Júlia és Rónoki Bertalan - verseit tekinthetik meg az érdeklődők,

akik betérnek a Boltív közben található galériába. Mindannyian a Pécsi Tudományegyetem egykori-, illetve jelenlegi hallgatói, akik tanulmányaik mellett szövegek alkotásával fejezik ki kreativitásukat. A tárlat április 11-én 16 órakor nyílik, 17 órától pedig egy verses/slames workshopra invitálják a közönséget.

A kiállítás célja, hogy a költészet napjához kapcsolódva egy új nézőpontot adjon a verskedvelők számára, hiszen ezúttal nem kötetekben-, hanem a galéria falaira kifüggesztve, képkeretekben, parafa táblára tűzve vagy épp festővásznon kifeszítve találkozhatunk a művekkel. Így a versek tartalma mellett, azok megjelenítése, kiegészítése is izgalmas lehet.
Mindezek mellett izgalmas játékra is hívja a kiállítás látogatóit, hiszen

egy teljes falrészt szentel azoknak a szövegeknek, amiket az ide érkezők hoznak vagy akár ott írnak, az olvasottaktól "megihletődve".

Az így elkészült szövegeket ki is tűzhetik a rögtönzött szerzők, így ők maguk is a kiállítás részévé válhatnak. Alkalmas lehet tehát a kiállítás akár kreatív írás vagy rendhagyó irodalomóra tartására is, amik lebonyolításában a kiállítók is rendelkezésre állnak.
Dalmai Rozi a Pécsi Tudományegyetem szabadbölcsészet szakán-, esztétika specializáción végzett, 2021 tavaszán. Jelenleg is Győrben él, így verseit a győri Műhely irodalmi folyóirat rendszeresen publikálja.
Hetesi Júlia szintén itt végzett magyar-kommunikáció szakos tanár. Jelenleg a Pécsi Tudományegyetem doktorandusza, és a Károli Gáspár Református Egyetem drámapedagógus hallgatója. Versekkel gimnázium óta foglalkozik, 2015-től pedig a Sopianae Slam Poetry Klub állandó fellépője, szervezője, műsorvezetője. Első verses estjét 2018 januárjában tartotta, Szív-ritmus-zavar címmel. Azóta főleg slam poetryvel foglalkozik.
Rónoki Bertalan kezdetben szociológiát tanult, most kommunikációt hallgat a Pécsi Tudományegyetemen. A Pécsbányai Líra Műhely ötletgazdája és az Évszakosrózsák egyik volt tagja. Verses blogja Fiókország néven található a közösségi oldalakon. Versei a Pannon Tükör, Helyőrség, Bárka, Szófa, nincs, Vátesz és Litera-Túra, Csillagszálló felületein kívül most az Alma Galéria falain is olvashatók.
A kiállítás egész áprilisban látható lesz (hétköznapokon 13 és 17 óra között), ahol a szerzőkkel is találkozhatunk, így velük együtt fedezhetjük fel a verseikben, festményeikben megjelenő motívumokat.
Szeretettel ajánljuk minden korosztálynak!

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni