close
CímlapKultúraA Világ Konyhái

A Világ Konyhái

2018. december 06.

Kultúrák találkoztak a PTE Orosz Központjában. Hogy mi lett a vége? Ettek, ittak, beszélgettek!

A pécsi Orosz Központ ismert programjairól, hisz az elmúlt két év során több, mint 80 eseményt szerveztek. Ezek közé tartozik a Világ Konyhái nevezetű program is. A név magáért beszél, tökéletesen leírja miről is van szó. Különböző országokból érkezett hallgatók, dolgozók gyűlnek össze, hogy megkóstolják a többi nemzet jellegzetes ételeit, italait. Idén december 3-án is zajlott egy ilyen találkozó.

Miért pont az Orosz Központ? Egyszerű: egy órán az orosz konyha volt a téma és a diákok felvetették, hogy ha már konyha, mi lenne, ha főznének, vagy legalábbis ennének. Hiszen ki ne szeretne enni, majd ahogy telt az idő többen is csatlakoztak és hamarosan nem csak orosz finomságok voltak az asztalon. Most 8 ország képviseltette magát ezen a nagyon barátságos összejövetelen. Bárki részt vehet rajta, minden feltétel nélkül, a cél a barátkozás, a jókedv és, hogy jókat egyenek.

 

Én magam elég válogatósnak vallom, mégis majdnem mindent megkóstoltam és, hogy őszinte legyek nem volt olyan, ami ne tetszett volna meg. Mindenki szívesen megosztja a receptjeit, így nem kell időt pazarolni az interneten használható receptek után kutatva.

Lesz még hasonló rendezvényük biztosan, szóval érdemes a Facebook oldalukat figyelni.

Horváth Attila

Horváth Attila

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni