close
CímlapKultúraSikeresen szerepelt a Zsolnay Wind Orchestra a Flicorno D'Oro Nemzetközi Fúvószenekari versenyen

Sikeresen szerepelt a Zsolnay Wind Orchestra a Flicorno D'Oro Nemzetközi Fúvószenekari versenyen

2022. július 27.

Olaszországban Riva del Garda-n rendezték meg 2022. április 8-10-e közt az olaszországi Flicorno D'Oro Nemzetközi Fúvószenekari versenyt.

E megmérettetésen Major András mint karmester és csoportvezető vett részt.

A verseny a zenekar számára nagy sikerrel járt, I. kategóriában megszerezték az első helyezést

(ebben a kategóriában volt a legtöbb zenekar). A díjátadón az okleveleken felül egy Yamaha trombitát is kapott a zenekar (minden okirat csatolva volt a hangszerhez a Művészeti Kar számára). Nagy megtiszteltetés volt, hogy a kötelező művet maga a szerző is értékelte, kiemelve előadásmódunk kifinomultságát, pontosságát, precízségét és stílusosságát.

A 7 tagú nemzetközi zsűrivel (a zsűri tagjai aktív karmesterek és zeneszerzők voltak) folytatott konzultáción megerősítést kaptunk arról, hogy a Művészeti Kar oktatói kiváló munkát végeznek, a zenészek szakmai tudása kiváló, a ZSWO jó úton halad a további sikerek felé.

A Covid-19 járvány nagy kihívás elé állította a szervezőket. Az összes zenész tesztelését meg kellett szervezni a kiindulásunk előtt, illetve az összes szabálynak meg kellett feleli a sikeres beutazásunk érdekében. A pályázat újra strukturálása a kialakult járványveszély miatt, egyetemi erőforrások átcsoportosítása, alapítványi támogatás megszerzése (Potenton alapítvány). Ezek voltak azok a feladatok, melyek a szervezőkre hárultak a Covid-19 miatt. Kijelenthetem, hogy a szervezők kiválóan alkalmazkodtak az új helyzethez, kiváló munkát végeztek. 

A PTE ZSWO zenekar tagjai pozitív élményekkel gazdagodtak. A járvány alatt széthullott összetartó erő, újra kovácsolódott. Itt meg kell, hogy jegyezzem, talán ez volt a legnagyobb kihívás a zenekar újra indításában.

A nemzetközi első helyezés kiváló eredmény az Egyetem számára. A nemzetközi zsűri szakmai véleménye kiváló a zenekarról, megállapították, az PTE szakmaisága, oktatása nemzetközi szintű, ezért új nemzetközi versenyre invitálták a zenekart.

Gratulálunk a sikerekhez, melyekkel a zenekar az egyetem magyar és nemzetközi hírnevét is öregbítették! 

 

 

A pályázat megvalósulását a Miniszterelnökség támogatta
A pályázat megvalósulását a Nemzeti Tehetség Program támogatta

Major András, Zsolnay Wind Orchestra

Major András, Zsolnay Wind Orchestra

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni