close
CímlapMagazin„A pörgősebb táncok állnak közelebb hozzám”

„A pörgősebb táncok állnak közelebb hozzám”

2022. október 28.

Iván Bence paralimpikon, a PTE TTK edző szakos hallgatója. De nem is róla lenne szó, ha ezt még ne tudná tetézni további izgalmakkal: a TV2 Dancing with the Stars műsor harmadik évadában táncol, partnere pedig Stana Alexandra. Bencét a műsorról, a táncról kérdeztük.

„Mikor megkerestek a TV2-től, nem árulták el, miről is szól pontosan a meghívás. Csak amikor személyesen egyeztettünk a producerekkel, akkor mondták, hogy a Dancing with the Stars műsorba várnának, mint hírességet. Azonnal és szívesen igent mondtam, mert néztem az előző évadokat, és nagyon tetszettek.

Határozott vagyok, szeretem a kihívásokat, úgy éreztem, ez nekem való. Mondom mindezt úgy, hogy nem táncoltam korábban, az alaplépéseket sem tudtam.

Csak bulikban táncoltam korábban, de azt nem lehet a műsorban zajló táncokhoz hasonlítani.
Amikor megkérdezték, kivel szeretnék táncolni, én mindig Stana Alexandrát mondtam első helyen, mert az első két évad alapján ő tűnt a legkedvesebbnek a táncosok közül. Már olyan, mintha családtagok lennénk! Rendkívül kreatív ötletei vannak, emiatt is így állunk ennyire jól a versenyben szerintem.
A tánc más izomcsoportokat dolgoztat meg mit az úszás, nyilván kell a jó kondíció mindkettőhöz - nekem is van rendesen izomlázam.
(nevet) Naponta négy-öt órát legalább szoktunk próbálni, de most egy olyan része következik majd a műsornak, hogy minden adásban kétszer kell táncolnunk, ami a gyakorlás idejét is biztosan jelentősen megnöveli majd, ha sikerül továbbjutnunk.
Úgy gondolom,

a tánc révén más oldalamat tudom megmutatni, ki tudom fejezni az érzelmeimet,

és szívesen is játszom el azokat a szerepeket, arcokat, amikkel a produkció közben élni kell. A legjobban a showtáncot szerettem eddig, mert az volt talán az, amit nagyon magaménak éreztem: mély mondanivalója volt, amit át is tudtunk adni. A latinosabb, pörgősebb táncok állnak hozzám közelebb, a lassúbbak talán kevésbé.
Az a célunk, hogy minél tovább versenyben tudjunk maradni. Szandival megbeszéltünk valamit, belőttünk egy célt, de ezt nem árulhatom el. Nagyon megszerettem a táncot, és bárcsak soha ne lenne vége! De lássuk be, a műsor után megyek, úszom és tanulok tovább. Biztosan a szívembe zárom majd az emlékeket, de nem valószínű, hogy rendszeresen táncolni fogok. Az persze előfordulhat, hogy Pesten járva beállok egy-két táncórára Szandihoz.
Ami a sportot illeti: a célom az, hogy minél több paralimpiára eljutni! Párizs lesz két év múlva, most az a legfőbb, hogy ott a lehető legjobban teljesítsek majd.
A gimnázium után el kellett döntenem, mivel szeretnék foglalkozni. Arra jutottam, hogy azt szeretném csinálni, amit szeretek, és azt tanulni, amit csinálok. Vagyis az úszást. A sport szeretete miatt választottam a Természettudományi Kart, és az edzői szakot, Pécs pedig kézenfekvő volt, hiszen itt születtem, fel sem merült, hogy máshová menjek.
Szandinak olyan a mentalitása, olyan pedagógiai szempontok alapján tanít, hogy ki tudja belőlem hozni a maximumot. Szandi kedves és viccesek is a próbák, de közben szigorú is, így megtaláljuk az egyensúlyt a szigor és a vicceskedés között – szerintem ez lehet az egyik titka annak, hogy jó produkciót tudunk összerakni. Azt gondolom,

talán ezt el tudom lesni tőle, és remélem, én is ilyen edző leszek egyszer.”

Harka Éva

Harka Éva

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni