close
CímlapMagazinAlkalmazkodj a szemeszterkezdéshez!

Alkalmazkodj a szemeszterkezdéshez!

évkezdés
2016. február 05.

Hasznos kis cuccokat próbáltunk összeszedni, hogy könnyebb legyen elkezdeni a szemesztert… A pontozás szubjektív, de a cél közös: minél zökkenőmentesebbé tenni a félévet.

 

CalenMob

A határidőkkel való örökös küzdelem – ez jellemzi még a rutinos hallgatót. A megoldást pedig könnyen megtalálhatjuk a kütyünkön, ha letöltjük a CalenMob nevű alkalmazást, amely lényegében a Google naptára. Így nem csupán telefonról vihetünk fel adatot a különböző napokra, hanem importálhatjuk is bejegyzéseinket egy másik platformra. A napi, havi és éves bontást is kezelni képes alkalmazás hátránya egyedül az értesítés hiánya – minden más tökéletesen működik benne.

**** 4/5

iOS  Android (egyelőre fizetős verzióban)

 

 

Duolingo

A nyelvtanuláshoz sokszor nemhogy motivációja, de ideje sincs az embernek. Az egyik leghíresebb, most már magyarul is használható alkalmazás ehhez nyújt segítséget. Játszva tanulhatsz különféle nyelveket – például angolt, németet, spanyolt vagy oroszt – a kütyüid segítségével. Az egyes tesztek gyorsan kivitelezhetők, mindemellett pedig pontszámokat is szerezhetsz, amely által az ismerőseiddel versengve megmutathatod, mennyire vagy hatékony és fejlődőképes a nyelvek tekintetében.

***** 5/5

iOS Android

 

Koin

Elengedhetetlen a pénzügyek folyamatos monitorozása, pláne, ha folyamatosan saját magunkat tartjuk fent a különféle egyetem melletti munkákból és ösztöndíjakból. Ehhez nyújt segítséget a Koin nevű alkalmazás, amely egy teljes mértékben magyar nyelvű app. A rendelkezésre álló összegünk felvitele után könnyen feljegyezhetjük, milyen kiadásaink és bevételeink vannak alkalmanként, sőt, akár az állandó, napra pontosan tudott összegeket is megadhatjuk a programnak. Az átláthatóbb kezelés érdekében pedig fel is címkézhetjük a pénzügyekkel kapcsolatos tételeinket.

***** 5/5

iOS  Android

Szanyi-Nagy Judit

Szanyi-Nagy Judit

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni