close
CímlapEgészségügyAz utolsó havi pénzüket égetik a Nevetnikékesek!

Az utolsó havi pénzüket égetik a Nevetnikékesek!

2023. március 08.

Kérdéses, hogy tudja-e folytatni munkáját a Nevetnikék Alapítvány! Hiába van egy ház Pécsen, amit közösségi összefogással vásároltak meg és újítottak fel az önkéntesei. Hiába tartanak ott játékkészítő műhelyeket, és a kórházlátogató önkéntesek képzéseit. Anyagi segítség, támogatások nélkül nem tudják folytatni, nem tudják fedezni a költségeiket.

Nem szeretnék, hogy a kis betegek hiába várják őket, ezért a Nevetnikék Alapítvány ismét segítséget kér.

Képzeljék el, hány gyerek érintett, aki hónapokra ágyhoz van láncolva, és nem lehet biztosítani, hogy a szülő folyamatosan ott legyen mellette. Ilyenkor a jól felkészített önkéntesek babusgatják a csecsemőket, társasoznak, vagy tanítgatják a kiskamaszokat. Beosztják egymás között a napokat, de még kevesen vannak a mindennapos látogatásokhoz. A Nevetnikék további önkénteseket szeretne kiképezni a sokszor érzelmileg megterhelő feladatra.

Az utolsó havi pénzüket égetik a Nevetnikékesek!

Másfél éve a Nyár utcai kórház bezárása miatt vesztették el helyüket. Ekkor a közösségi összefogásnak hála tudtak vásárolni, és felújítani egy házat. Közben számos kórtermet, kórházi folyosót, rendelőt kifestettek a régióban. Több száz gyermek a kezelőágyról lemászva egy kincsesládából választhatott magának általuk elkészített játékot. Ez mindannak a 450 önkéntesnek köszönhető, akik segítették az ott dolgozók munkáját.

A ház fenntartása, a megnövekedett létszám, és bővülő eszköztár miatt viszont kiadásaik is megnőttek. Havonta 5 millió forintba kerülnek a programok, így tudnak több száz gyermekhez eljutni. Ezt részben rendszeres támogatókkal, részben adó 1% felajánlásból, részben vállalati támogatásokból és pályázatokból terveznek összegyűjteni. A nehéz helyzetben viszont egyre kevesebb támogatást kaptak, mára egy havi tartalékuk maradt. Adj esélyt a nevetnikékes gyógyulásra. Otthont már adtatok, most adjatok minket a beteg gyerekeknek! - hirdetik.

Az utolsó havi pénzüket égetik a Nevetnikékesek!

Havonta egy ezressel már egy foglalkozás hűtőmágnes készítéséhez hozzá lehet járulni. Havi háromezer forinttal egy napi fűtésdíjukat lehet átvállalni. Cégek pedig játékkészítő csapatépítőkön vehetnek részt a műhelyükben. Az anyagi támogatáson túl így a dolgozók is részesévé válnak az ügynek. Támogatni a nevetnikek.hu oldalon keresztül lehet.

 

Képek forrása: Nevetnikék

Nevetnikék

Nevetnikék

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni