close
CímlapMagazinBringás reggeli 2018

Bringás reggeli 2018

2018. szeptember 20.

Idén harmadik alkalommal szervezte meg Bringás Reggelijét a PTE Általános Orvostudományi Kara, ezúttal szeptember 18-án.

Látszólag csak pár péksütemény és kávéillat a kedd reggeli órákban, pedig a valójában sokkal több ennél!

A kezdeményezés fő célja, hogy felhívják a figyelmet a biztonságos közlekedés szabályaira, tájékoztatást adjanak a kerékpárok megfelelő felszereltségét illetően, valamint baleset megelőzési lépésekre hívják fel a hallgatók figyelmét.

Dr. Czopf László oktatási dékánhelyettes kifejtette, hogy ahogy megfigyelhettük, a hallgatóság jelentős része közlekedik kerékpárral, hiszen a korai órákban ez a leggyorsabb közlekedési eszköz, mellyel ki lehet kerülni az esetleges forgalmi dugókat is, épp ezért fontos, hogy ekkora hangsúlyt fektessenek a balesetek, illetve bűnesetek megelőzésére.

A helyszínen rövid regisztráció után láthatósági mellényt, fényvisszaverő prizmákat, lámpákat, illetve kulacsokat is választhattak a hallgatók, attól függően, mivel szeretnék kiegészíteni meglévő közlekedésüket elősegítő eszközeiket. Ezen kívül a regisztráltak közül 3 szerencsés hallgató megnyerheti az ajándék kerékpáros bukósisakok egyikét is.

A reggeli keretében adták át a biciklis szervizállomást az Elméleti Tömb előtt, valamint ez alkalommal ingyenes gravíroztatásra is volt lehetőség, mely során egy számmal látják el a kerékpárokat. Ezek segítségével a Rendőrség adatbázisába bekerülő kerékpár lopás esetén könnyen azonosíthatóvá válik.

Hetesi Júlia

Hetesi Júlia

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni