close
CímlapMagazinCsillagmozi a szőlőtengeren

Csillagmozi a szőlőtengeren

2022. augusztus 08.

Programmal készül a Perseidák augusztus 11-12-i maximumára a PTE SZBKI!

A hullócsillagok hava az augusztus, és azon belül a Perseidák ígérik a legszebb látványt. Idén

augusztus 11-12-én lesz a meteorraj maximuma.

A Hold a délkeleti égboltot járja be csütörtök-péntek éjjel, de Telihold lesz, így fénye miatt szabad szemmel az óránkénti 60-80 hullócsillagból mindössze” 20-30, a legfényesebbek lesznek láthatók. Fontos azonban, hogy kevésbé fényszennyezett helyen lessük az égboltot, hogy valóban lássunk is valamit.
Ehhez ideális a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet Szentmiklós-hegyi telepe, hiszen a város szélén helyezkedik el, de távol esik a pécsi közvilágítástól.

Pécs legszebb panorámáját biztosító szőlőskertje 11-én és 12-én este 20 órától várja az érdeklődőket.

21 órától borkóstoló kezdődik: Nem a klasszikus formában zajlik majd az esemény, vagyis ezúttal nem lesz előadás a borokról. Négy standnál lehet borokat kóstolni, és az alapján eldönteni, hogy a vendég melyikből vásárol majd magának egy-egy palackkal a 2022-es csillaghulláshoz” - tájékoztatta lapunkat Szölősi Szabolcs, az SZBKI munkatársa, majd annyit még elárult: „A tételek között lesz rosé, száraz cirfandli, száraz vörös (az Universitas cuvée), és a Zenit könnyű fehérbor - utóbbi a személyes kedvencem!”

A kapuzárást 24 órára tervezik. 

A belépő 2000 HUF/fő, amely a kóstoló mellett egy pohár árát is tartalmazza. Regisztrálni a borbirtok@pte.hu-ra írt e-maillel lehet (időpont, elérhetőség, létszám megadásával).
További info: Szölősi Szabolcs 30/3412496

A program betelt!

Harka Éva

Harka Éva

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni