close
CímlapMagazinEgy nyuszi vagy

Egy nyuszi vagy

Zootropolis, film, ajánló
2016. április 11.

Egy kicsi nyuszi vagy. Egy kicsi nyuszi vagy, aki rendőr akar lenni. Egy kicsi nyuszi vagy, aki rendőr akar lenni egy vadállatokkal körülvett világban. Egy kicsi nyuszi vagy, aki rendőr akar lenni egy vadállatokkal körülvett világban, és senki nem támogat. Egy kicsi nyuszi vagy, aki rendőr akar lenni egy vadállatokkal körülvett világban, és senki nem támogat. De Te nem adod fel!

Welcome to Zootropolis!

Ez a film arról szól, hogy a hős el szeretné érni az álmait, de akadályokba ütközik? Egy jó útra tért bűnöző segíti a munkáját? A végén pedig mindenki boldog lesz? Nem sablonos ez egy kicsit?

Igen, igen és igen!

Miért ajánlom mégis ezt hát neked kedves olvasó?

  • Mert egy hihetetlenül átgondolt és kidolgozott világ tárul a szemed elé. Zootropia 12 körzettel van felszerelve, olyanokkal, mint Szahara tér és Tundra város. Igazából a világ minden tájáról érkező állatok élnek egymás mellett, egy tökéletes rendszerben.
  • Mert bármelyik karakterben felismerheted magad.

  • Mert igazi mondanivalója is van a politikai rendszerek működésén keresztül a belső frusztráción át a tenni akarásig. Elgondolkodtat, hogy vajon a tyúk vagy a tojás volt-e előbb. Esetünkben: azért veszélyes a ragadozó, mert ilyennek született, vagy azért mert a körülmények tették azzá.
  • Mert pozitív életszemléletet sugároz, anélkül, hogy mindent rózsaszín cukormáz borítana.
  • Mert ez a mese leginkább a felnőtteknek szól. Vagy félfelnőtt egyetemistáknak.

Mert Shakira pezsdítő filmzenét dobott össze hozzá. (Amit ajánlok a legzsémbesebbeknek is napindító zenének!)

 

 

Hári Viktória

Hári Viktória

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni