close
Címlap4. Minőségi oktatásÉld át a pécsi egyetemi életérzést!

Éld át a pécsi egyetemi életérzést!

4. Minőségi oktatás
2024. április 09.

Az egyetemválasztás minden fiatal életében kulcsfontosságú, ráadásul ilyenkor nem csak képzést, de életteret is választanak magunknak! A nyílt napokon beleshetnek a karok életébe és képzési kínálatába, de sokszor nagyon keveset látnak a városból, ahol esetleg élni fognak. Éppen ezért osztálykirándulásra hív titeket a Pécsi Tudományegyetem (PTE)! Fedezzétek fel a várost és az egyetemi campusokat a PTE hallgatóival karöltve!

Húsz évvel ezelőtt a középiskolásoknak még nem volt lehetőségük interaktív módon bejárni az egyetemi campusokat, nem voltak weboldalak, ahol videók, cikkek, leírások és vélemények alapján alkothattak képet az egyes intézményekről. Ehelyett elénk raktak egy vaskos, puhafedelű könyvet, amiben lexikon módjára fel volt sorolva az összes felsőoktatási intézmény, és az általuk indított szakok.

Én Pécsen jártam középiskolába, a legtöbb osztálytársam pedig két helyen jelölte meg a továbbtanulási nagykönyvet: ahol a Pécsi Tudományegyetem kari felsorolása kezdődött, és ahol véget ért. Miért? Mert sokan sosem jártak előtte például Debrecenben, Miskolcon vagy Szegeden. Még osztálykiránduláson sem!

Ti viszont már abban a szerencsés helyzetben vagytok, hogy

a Pécsi Tudományegyetem lehetőséget biztosít számotokra, hogy itteni egyetemistákkal karöltve fedezzétek fel Pécs városát, akik megmutatják nektek milyen az igazi pécsi egyetemista életérzés!

Körbevezetnek benneteket az egyetem campusain, egy interaktív séta során pedig olyan kérdésekre is választ adnak, mint:

  • Melyek a jó helyek Pécsen?
  • Milyen az élet az egyetemi kollégiumokban, és hogyan tudtok jó albérlethez jutni?
  • Mi mindent lehet itt csinálni az egyetem mellett? (sport, tánc, zene, színház, meg amit akartok…)


Miután megismertétek a PTE karait és az egyetemi életet, kedvezményes árú programokat is ajánlunk az osztály számára! Ha szeretnétek többet tudni az pályaorientációs osztálykirándulásról, vagy szeretnétek bedobni az ötletet az osztályfőnökötöknek, tanáraitoknak, akkor látogassatok el ide! Ha szeretnétek jobban megismerni a PTE-t, tegyetek egy virtuális túrát az Irány a PTE-n, kövessétek be Instán, Facebookon, vagy TikTok-on.

Aknai-Kiss Martina

Aknai-Kiss Martina

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni