close

Falra kent békák

„Az Akác utcai klinikai tömb Gyermeksebészeti Osztályán idén áprilistól május közepéig hétvégente ötven önkéntessel festettünk át hat kórtermet, a játszószobát és a folyósót magyar illusztrátorok motívumaival, már nemcsak a steril fehér falakat bámulhatják a gyógyuló gyerekek - mondta Kőműves Glória, a Nevetnikék Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Kőműves Glória, Nevetnikék-Természetesen minden engedélyt beszereztünk az illusztrátoroktól. A hivatalos átadóra egy meglepetéssel is készültünk: a Nevetnikéknél játékokat is gyártunk, a Sebészeti osztály most kapja majd meg a Kincsesládánkat, tele játékokkal.

Milyen állapotok voltak itt?
Az osztály az átalakítások miatt költözött ki az Akác utcába, teljesen fehér volt minden fal. Tisztaság volt, de minden lehangolóan egysíkúan fehérnek hatott. Igyekeztünk feldobni és otthonossá tenni az osztályt. Amíg dolgoztunk, a gyerekek és a szülők is figyelemmel kísérték a munkákat, láthatóan tetszett nekik a „dolog”.

Egy "festetlen" folyósó 

Itt már dolgoztak a Nevetnikék önkéntesei

A „Kincsesláda” mit tartalmaz?
Több rekeszre van osztva, csecsemőkortól 18 éves korig választhatnak maguknak a gyerekek játékokat, életkoronként vannak rekeszek. A pici babáknak csendes könyveket varrunk, elefántrágókákat gyártunk, az ovisoknak cipőfűzőcskét, állati kotyvasztó puzzle játékokat festünk, a kamaszoknak ördöglakatot, illetve olyan kartonrepülőt, amit majd nekik kell összerakni.

Az Alapítvány eléggé a média figyelmének középpontjában állt az elmúlt időszakban, az otthonotok elvesztése után a gyűjtés miatt, majd az építkezés után most egy díjat is elnyertetek a NIOK-tól!
A tavalyi év legjobb adománygyűjtő szervezete lettünk országosan. A nagyobb figyelemből mi annyit érzékelünk, hogy több lett a munkánk, mint bármikor. Ez talán nem is a média miatt lehet így, hanem inkább a járvány lecsendesedés következménye. Az eléggé megakasztotta a mesefalfestés és a kórházlátogatós projektjeinket is, ezért találtuk ki a játékkészítést és gyűjtést szerveztünk egy házra is. Most hirtelen nagyon sok lett a munkánk. Növekedései fázisban vagyunk, mert szeretnénk a kórházak minden igényét kielégíteni és a Dél-Dunántúlról több kórház jelezte már, hogy szeretnék a „Nevetnikék-csomagot”. Szeretnénk felnőni a feladathoz, a létszámbővítésen dolgozunk, de a több önkéntessel több saját alkalmazottra is szükségünk van.

És hogy halad a házfelújítás? A közösségi oldalatokon láttam, hogy akadtak gondok…
Még nincsen kész, folyamatban van, sajnos a ház sokkal rosszabb állapotban van, mint amit a tavaly júniusi felmérés mutatott.

De ha megengedsz egy rossz szóviccet, akad egy „kőműves” a csapatban!
(nevet) Igen, kezdek hű lenni a vezetéknevemhez. Lassan beletanulok a szakmába.

Hányan dolgoztok a Nevetnikéknél?
Májustól vettünk fel még egy teljes állású kollégát – így ketten dolgoznak, három részmunkaidős kollégánk van még, és az elmúlt hónapokban 200 önkéntes segítette a munkánkat itt Pécsett!

Az osztály dolgozói megköszönték az Alapítvány segítségét

Balogh Robert

Balogh Robert

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni