close
CímlapMagazinFőzz, mert megéri!

Főzz, mert megéri!

2017. február 24.

Minden ember életében eljön a pillanat, amikor kirepül a családi fészekből. A független, vagy legalábbis a részben önálló élet felé az első lépést nagyon sok esetben a felsőoktatásba való becsatlakozás jelenti. Ilyenkor tanulunk meg gondoskodni magunkról, hisz nincs ott apu és anyu, hogy ellássanak minket minden földi jóval.

Talán a legkritikusabb pont az étkezés, mivel a legtöbb egyetemistának nincs meg a kerete arra, hogy nap mint nap étterembe járjon és a legtöbb esetben a konyhai tehetség kimerül egy rántotta elkészítésében (Tisztelet a kivételnek!). Ekkor kapnak rá a diákok a különféle szendvicsekre és a gyors éttermek látogatottsága sem lankadt az elmúlt években, sőt. Az már jobb eset, ha valaki valamilyen zacskós étellel próbálkozik, de az sem mondható az igazinak.

Fontos az egészség! Tudd, mit eszel!

Persze mindenki jobban szereti, ha gyorsan és készen kapja az ételét, majd visszatérhet a teendőihez. Néha nincs is más választása az embernek, de ha van egy kis időd, főzz! Számtalan előnye van, tudod miből készült, végtére is te csináltad, sokszor gazdaságosabb is, mint beülni valahova és akár több napra is főzhetsz, így csak egyszer kell időt szánnod rá.

Higgyétek el, nem kell séfnek lenni egy egyszerű ebéd elkészítéséhez és órákba sem fog kerülni.

Csirkéből, vagy akár halból barna rizzsel és zöldség körettel rendkívül egészséges, ízletes főételt lehet varázsolni, melyet rengeteg féleképpen lehet variálni fűszerek segítségével. Nem is időigényes, egy ilyen fogás 30 perc alatt kész is van.

Egyébként is, a főzés szexi, ha srác vagy és tudsz főzni, az már csak előny lehet, a lányoknál mindig jó pont, ha egy férfi nem jön zavarba a fakanál és a habverő láttán. Minden esetre ez a lányoknak is szól, tanuljatok meg bánni a konyhai eszközökkel, mert egy férfi szívéhez valóban a gyomrán keresztül vezet az út és egy jó pörköltre senki sem mond nemet.

Rengeteg gyors, egyszerű, finom és egészséges recept található az interneten, csak keresni kell.
Itt van pár közülük: rántott csirke olajmentesen,  tonhalas spagetti,  csokis brownie

Jó étvágyat!

Horváth Attila

Horváth Attila

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni