close
CímlapMagazinHalott úszómedence

Halott úszómedence

2016. február 19.2249Megtekintés

A történet egy-két kisebb döccenővel ugyan, de csaknem hűen követi az eredeti képregényben szereplő alapsztorit. Komolyan úgy gondolom, hogy Deadpoolnak érdemes kicsit utánaolvasni, mert egyrészt vicces, másrészt pedig jóval kevésbé sematikus, mint a megszokott, a velejükig jó vagy rossz Marvel-karakterek (hozzá képest a DC-s Superman is csak sündöröghet a sarokban). Persze a fegyverek, a lőszerek, a különböző nagyságú kések, és a több szuperhős közti Nagy Verekedések itt sem maradhatnak el. És természetesen mindenki előre sejtheti, hogy mennyire lesz rózsaszínű a végkifejlet. (Nagyon.)

d-pool_big_crop.jpg

illusztráció:  Lacko Laczkovics

https://www.facebook.com/lifeoflackolaczkovics/

De ha már érzelmek: hogyan lehet például a szerelmet a lehető leghatásosabban érzékeltetni a 21. században úgy, hogy előtte már minden, de minden lehetséges variációt megfilmesítettek már? Ráadásul mindenképpen személyesnek, gyermekien védtelennek, esetlenül kedvesnek és mindenki által azonnal érthetőnek kell lennie. Szép feladat, nem? Hanyag eleganciával és pazarul oldják ezt meg, minden lehetséges klisét túlhúzva – rég röhögtem ennyit mély érzelmeken, mint ahogy Deadpool és Vanessa egy Francis-szel folytatott küzdelme alatt megjelenítik. Egyébként mivel a bemutatót Valentin-nap közelire időzítették, így pár erre utaló kiszólás is van a filmben.

Szerintem a generációs különbségeket kutatóknak is adhat tippeket a szereplőgárda: a behemót Kolosszus kifejezetten X a maga szabálybetartásával és megfeleléskényszerével, az öntörvényű Deadpool Z, Negaszonikus Tini Torpedó pedig Y. És lám, mégis tudnak együtt dolgozni (ha átmenetileg is). Ugyanezt a korok közti fura metszetet követi a film zenéje is

Neil Sedakától Salt-N-Pepa-n keresztül DMX-ig.

Plusz 3 tipp:

Ha nagyon irritál a csúnya beszéd, inkább hagyd ki ezt a filmet.

Nem kell ismerned előzetesen a Marvel-hősöket ahhoz, hogy élvezd ezt a mozit. Mondjuk, sok poénról lemaradsz, de marad elég mulatságos beszólás, amit érteni fogsz.

Ha viszont ismered az amerikai képregény-hősöket (mind a Marvelt, mind a DC-t), akkor lesznek olyan részek, amin felvisítasz. És majdnem biztos, hogy újranézed majd a 2013-as Farkast.

Mivel ez egy Marvel-film, tessék kivárni az utolsó 5-8 másodpercet, mert akkor még történik valami. És igen, ez a feliratok után jön.

Harka Éva

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni