close
CímlapMagazinA héten ne rutinból vezessünk a Centrum-parkoló körül!

A héten ne rutinból vezessünk a Centrum-parkoló körül!

Pécs, közlekedés, rutin
2020. október 07.

A pécsi Centrum-parkoló körüli csomópontok közlekedésében a héten több lényeges változást is tapasztalhatnak a közlekedők. A változások mindegyike a KRESZ-nek megfelelően ki van, illetve ki lesz táblázva és felfestve, de nem árt egy rövid összefoglaló.

Jókai utca – Nagy Lajos király útja kereszteződésben a balra kanyarodás lehetőségének biztosítása

A Jókai utcai csomópont forgalmi rendje megváltozik: Uránváros irányából érkező forgalom számára ismételten biztosított lesz a balra kanyarodás a Jókai utca irányába, emiatt a burkolati jeleket átfestik, illetve változni fog a jelzőlámpa programozása.

Centrum parkoló – Nagy Lajos király útja felőli útcsatlakozásában új közlekedési rend

Megváltozik a forgalmi rend a Centrum parkoló déli oldali útcsatlakozásában az alábbiak szerint: megmarad az Árkád irányából érkezőknek a behajtás lehetősége, valamint Uránváros irányába a kihajtás lehetősége, azonban az Uránváros irányából érkező forgalom számára is biztosított lesz a balra kanyarodás lehetősége a Centrum parkoló bejáratához. A változások miatt burkolati jelek átfestésére kerül sor.

Bajcsy-Zsilinszky Endre utca – Nagy Lajos király útja csomópont keresztezése kerékpáros nyomokkal

A Bajcsy-Zsilinszky utca – Nagy Lajos király útja csomópontban az észak–déli tengely mentén kerékpáros csomóponti átvezetés burkolati jeleit festik fel, továbbá módosul a jelzőlámpa programja.

Új jobbra kanyarodó sáv a Bajcsy-Zsilinszky utca – Ipar utca csomópontban

A Bajcsy-Zsilinszky utca – Nagy Lajos király útja kereszteződésben Uránváros irányából megszűnik a balra kanyarodás lehetősége. A Nagy Lajos király útján a két egyenes irány mellett új jobbra kanyarodó sáv kerül kialakításra. A beavatkozás miatt a teljes csomópontban átfestésre kerülnek a burkolati jelek.

Új buszsáv létesül a Bajcsy-Zsilinszky utca – Ipar utca csomópontban

A Bajcsy-Zsilinszky utca Nagy Lajos király útjától délre található szakaszán a Vásárcsarnok irányából érkező járművek kizárólag jobbra kanyarodhatnak. Egyenesen, illetve balra a buszok új buszsávon haladhatnak tovább, ahol a kerékpárosok a buszsávon kijelölve kerülnek átvezetésre a Belváros irányába.

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni