close
CímlapMagazinHétfőtől változik a forgalomkorlátozás a Szigeti úton

Hétfőtől változik a forgalomkorlátozás a Szigeti úton

2021. április 09.

A kerékpárút Szántó Kovács János utcától Gyümölcs utcáig tartó szakasza a vártnál hamarabb készen lett, így előbb kezdődnek a II. ütem munkálatai.

Április 11-ig még az I. ütem szerinti forgalmi rend lesz érvényben. Április 12-én azonban már a II. ütem szerinti lezárásokat vezetik be ideiglenesen oly módon, hogy a Szántó Kovács János utca és a Gyümölcs utca közötti szakaszt visszaadják a forgalomnak és folytatódik a projekt kivitelezése. A Gyümölcs utca és a Lugos utca között a déli oldalon a járda és a déli oldali parkolósáv igénybevételével épül a kerékpárút, továbbá ezen a szakaszon, ezzel egyszerre, a forgalomi sávok igénybevétele mellett a vízvezeték-rekonstrukció is folytatódik.

     

Az utcában teljes szélességben új aszfaltburkolat készül, továbbá a déli oldalon kiépül az új járda és kerékpárút. A terület biztonságos közlekedése és a II. ütem kivitelezése miatt továbbra is érvényben marad a 30km/órás sebességkorlátozás.
Az útszakaszon érintett (25, 26, 27, 27Y, 28, 28Y, 29) autóbuszok várhatóan 2021. augusztus végéig, illetve a munkálatok befejezéséig terelőútvonalon közlekednek.  

  

Az átmenő forgalom számára a 6-os út a terelőút.
A gyalogos forgalmat a kivitelezés alá vont területről a másik oldalra terelik.