close
CímlapMagazinHogyan értsük meg egymást?

Hogyan értsük meg egymást?

2023. január 05.

Az, hogy a generációk kapcsán valaki egy könyvet ír, több, mint vallomás arról, hogy ő maga X-generációs - mondhatnám. De Steigervald Krisztián (a PTE KTK alumnusa) ennél tovább megy: személyesen is tart előadásokat, és erőteljes a jelenléte a közösségi médiában. És igen, a vele és az elméletével való találkozások különböző platformjai különböző generációkat vonzanak.

Miért érdemes elolvasni a könyvét?

1. Magyar szemszög
A generációkról szóló elméletek hazája az Amerikai Egyesült Államok. A médiában és a közösségi médiában előforduló, ezekkel foglalkozó cikkek és posztok általában olyan közös, az egyes generációkat alapjában véve meghatározó élményeket sorolnak fel, amiktől a magyar rögös valóság bizony sok ponton eltér. Steigervald Krisztián könyve ezt teszi rendbe: olyan történelmi és kulturális példákat hoz, amit egy magyar olvasó érteni és értékelni fog.
2. Megoldást ad
Na, nem mindenkire érvényes praktikát, aminek alkalmazásával soha többé nem fog rajtunk más generáció kórsága, hanem a szemléletével. Steigervald egy empatikus hangnemet üt meg, és a sorok között arra buzdít: alapozzunk az önismeretre, ne egymást hibáztassuk, hanem hagyjuk kiteljesedni mindenkinek a jó oldalát. Úgy érzem, mintha a háttérben az az üzenet húzódna meg, ami szerint a világ egy jó hely, hagyjuk egymást élni és tiszteljük egymásban az embert.
És a bónusz: Móka
A különböző generációk jellemzőit össze is foglalja, mégpedig olyan viccesen, hogy muszáj volt mosolyognom, miközben olvastam.

Korábbi anyagunk a szerzővel: https://univpecs.com/kultura/steigervald_generaciok

Harka Éva

Harka Éva

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni