close
CímlapMagazinÍgy készült el a MédiaMarkt közösségi tér

Így készült el a MédiaMarkt közösségi tér

2021. október 06.

„Örömmel vettünk részt egy olyan projektben, mely a fiatalok minőségi együtt töltött idejét segíti elő, főként a mai online világban. A szoba kialakításánál fontos szempont volt, hogy a hallgatók érdeklődéséhez és szokásaihoz illő, ugyanakkor felelősen és jól átgondolt megoldásokat hozzunk be egy ilyen közösségi térbe, hiszen a technológia hatással van a kommunikációs szokásaikra, társas kapcsolataikra, de a tanulási folyamataikra is. Vagyis ami az ott élő hallgatókat inspirálja a jobb tanulmányi eredmény elérésére. Így jött létre egy olyan közösségi tér, mely várhatóan több generációnak segíti majd a minőségi együttlétet és a tanulást.” – mondta el Iván László, a pécsi MediaMarkt áruház igazgatója

„A pécsi kollégiumi szobák adottságukból kifolyólag nem tudnak 3-4 főnél több tanulót befogadni, így ezek a hallgatók elesnek a nagyobb létszámú közösségi időtöltés lehetőségétől, legyen az tanulás, pihenés, vagy éppen szórakozás – folytatta Iván László. A MediaMarkt örömmel működött közre egy olyan helyiség létrehozásában, amely fejleszti a kreativitást, segíti a tanulást és lehetővé tesz közösségi tevékenységet. Vagyis, ami az ott élőket inspirálja a jobb teljesítmény elérésére.

Milyen technikai eszközöket építenek be?
A közösségi szobában helyet kap egy projektor a mozisarokban, streaming eszközökkel kiegészítve, a játék sarokban pedig XBOX konzolok, közösségi társasjátékok biztosítják az élményt, a hangulatvilágítás és mindig üzemelő mini hűtő mellett. Ezek olyan eszközök, amelyek otthonossá teszik az életteret a diákok számára, hiszen úgy tölthetik az idejüket, ahogy távoli otthonaikban is tennék.

Milyen a dizájn?
A szoba fiatalos kialakításában visszaköszönnek a MediaMarkt márkaelemek az áruházláncra jellemző színvilág használatában, ami a logójának is jól megkülönböztethető, egyedi megjelenést biztosít. A választott színek a bútorokon és az átalakított helyiség falfelületein egyaránt megjelennek. Ezen felül fontos szerepet kap a mobilitás: a mozgatható székek és asztalok, valamint a mozisarokban a létszámhoz alakítható babzsákok biztosítják, hogy a hallgatók mindig az adott csoport igényeihez igazíthassák a teret.

Mekkora stáb dolgozott a terem kialakításán?
A pécsi áruházunk részéről egy 6 fős csapat dolgozott a tér kialakításán,  kreatív és kivitelezői oldalról számos külsős kolléga segítette a projektet.

Mekkora összeget fordítanak erre a célra?
A hangsúlyt nem az összegre helyezzük, hanem egy olyan projekt eredményességére, melyet a kollégiummal és az egyetemmel közösen készítettünk elő, amely mindkét félnek, de főként a hallgatóknak értéket tud teremteni.
PR cikk

X

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni