close
CímlapMagazinÍgy nem lesz tűz a Balassában

Így nem lesz tűz a Balassában

2023. október 13.

Parancsnoki ellenőrző gyakorlatot tartott a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a PTE Balassa János Kollégiumában október 5-én. A PTE Kancellária ÜBI Munkabiztonsági Koordinációs Osztály tűzvédelemmel foglalkozó munkatársai a parancsnoki ellenőrző gyakorlatot egy évente kötelező kiürítési próbával vontak össze.

„Annak érdekében, hogy életszerűbb legyen a két gyakorlat, egy

valós élethelyzetet generáltunk: egy szobát „gyújtottunk fel”, aminek előbb a hallgatók kezdték el az oltását, volt három sérült, illetve voltunk néhányan, akiket az emeletekről mentettek ki kosárral”

–  meséli Csákó Judit. Az életszerűséget fokozta, hogy a Balassa János Kollégium vezetésének döntése értelmében a lakókat nem tájékoztatták a várható eseményekről. „Azt, hogy kihirdetjük-e nyilvánosan, hogy lesz egy tűzvédelmi, illetve katasztrófavédelmi gyakorlat, mindig az adott egység vezetője dönti el” – tájékoztat a PTE tűzvédelmi előadója. Be is igazolódott a vezetőség gyanúja: „Mivel délelőtt egy rosszul sikerült főzés miatt pont ebben a kollégiumban történt egy téves riasztás, néhány hallgató úgy vélte, a délutáni riadó is fals – őket úgy kellett felszólítani az épület elhagyására. A kollégisták döntő többsége viszont megfelelően viselkedett: gyorsan és rendezetten hagyták el az épületet.”
A PTE Kancellária ÜBI Munkabiztonsági Koordinációs Osztály munkatársai

legközelebb a Szent Flórián Önkéntes Tűzoltó Egyesülettel karöltve tartanak bemutatót és gyakorlatot a PTE Közgazdaságtudományi-, és Állam- és Jogtudományi Karán október 26-án.

„A B épületet fogjuk kiüríteni” – tájékoztat Csákó Judit, majd hozzáteszi: „A korábbi eseményekhez hasonlóan a porral oltókat az udvaron ki is lehet majd próbálni.”

Harka Éva

Harka Éva

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni