close
CímlapMagazinIrány a PTE!

Irány a PTE!

Lendületesen indult a Pécsi Tudományegyetemen az év - 24 szervezőegyég 280 előadóval és 172 programmal várta az érdeklődők, a fesztivál végéig pedig több mint 6000 résztvevő válogatott az informatív és szórakoztató tartalmak között.

Az online oktatás mindenki számára nehézségekkel jár, de azoknak a diákoknak különösen nagy problémát jelent, akiknek úgy kell felsőoktatási intézményt választaniuk, hogy nem tapasztalhatják meg, milyen az épület falain belül, hallgatók és oktatók között mozogni, és milyen végighallgatni egy előadást a híres, több száz fős előadókból. A korábban megszokott nyílt napok helyettesítéseként a PTE egy különleges fesztivállal lepte meg a potenciális jelentkezőket, hogy egy kis informatív szórakozást csempésszen a szürke hétköznapjaikba.
Az érdeklődő diákok, szülők és a továbbtanulásban segítő tanárok az öt nap alatt megismerhették a PTE 10 karát, de nem a megszokott módon. Az Irány a PTE! szervező csapata arra törekedett, hogy átadja azt a pécsi életérzést, melyet a hallgatók nap, mint nap átélnek az egyetemen, ezért oktatói és hallgatói podcast jellegű beszélgetéseket, közös játékokat és kulturális programokat közvetítettek a virtuális térben. Összesen 172 program közül választhattak az érdeklődők, 280 előadó részvételével.

„5 napon keresztül igazi egyetemistának érezhettem magam!

A kultúrfesztivál legérdekesebb programja számomra az „Élet a #pécsiorvosin hallgató szemmel” volt, ahol örülök, hogy megtudtam, a harmadik év után külföldön is el lehet végezni a nyári gyakorlatot. Bár még van egy évem a felvételiig, már most tudom, a PTE lesz az én választásom! – mondta az Irány a PTE! Kultúrfesztről Hirt Aliza, középiskolai tanuló.

Az Irány a PTE! Kultúrfeszt hatalmas sikernek örvendett, ugyanis több ezer diák, szülő és tanár tartott velünk az 5 nap során. Legnépszerűbb programjaink közé a Beck Zolival és Tibi atyával történt beszélgetés, a „Kis esti mozi”, Dj Nash K bulija, valamint a csoki- és borkóstolás tartozott. Persze azt mindenki tudja, hogy a sokat emlegetett „pécsi életérzést” semmi sem adja teljesen vissza, de a sokszínű program mégis egyértelművé tette:

még egy világjárvány közepén is jó a PTE hallgatójának lenni.

Lemaradtál a programokról? Ne aggódj, mindenkire gondoltunk!
Programjaink visszanézhetőek a felveteli.pte.hu/kulturfeszt honlapon, ahol az előadók és szervező egységes leírása, és a PTE karainak bemutatkozása is megtalálható. Érdemes felkeresni Facebook és Instagram oldalunkat, valamint letölteni az Irány a PTE! applikációt, ahol extra információkkal, játékokkal és érdekességekkel segítjük a végzősöket, hogy sikerrel járjanak a felvételin. Aki pedig nem ismerné Pécset, az iranyapte.hu oldalon található interaktív kiadvány csodálatos drónfelvételeit is megtekintheti, hogy végképp megjöjjön a kedve a jelentkezéshez.
Az idei érettségihez sok sikert kívánunk, a következő időszakban felvételizőket pedig várjuk rendezvényeinken, programjainkon, de ha máskor nem, jövőre ugyanekkor, reméljük már nem ugyanitt, de találkozunk, mert tudjátok,

Mindenki pécsi akar lenni!