close
CímlapMagazinIrány a PTE! Kultúrfeszt 3. nap

Irány a PTE! Kultúrfeszt 3. nap

2022. február 02.

A mai napon az Állam- és Jogtudományi Kar, a Közgazdaságtudományi Kar és a Művészeti Kar van fókuszban!

A zene áll dr. Kovács Balázs élő előadásának központjában: -zummmzumm, baobao, cseng! - egy Makkeroni nevű hangrendszert is ki lehet majd próbálni, 14 órától.
Az online program előnye, hogy nem kell ideutazni ahhoz, hogy beleshess a színfalak mögé. Egy napfényes februári séta hangulatát nagyon nehéz az interneten érzékeltetni, de talán nem lehetetlen. 15 órától

bemutatkozik: PÉCS!

Sportban is tehetséges címmel lesz egy élő beszélgetés is a mai nap során. Talán kevesen gondolnák, hogy a Közgazdasági Karra több olyan hallgató is jár, akik nem mindennapi szinten sportolnak! A tollaslabdázó Gonda Daniella, az aerobikos Ákoshegyi Dóra és a kosárlabdázó dr. Fűrész Diána Ivett példája bizonyítja: a versenysportnak nem gátja az egyetemista lét. A sportolónőkkel 15 órakor kezdődik a beszélgetés.
Izgalmas, új, kockázatos, ismeretlen, nyugtalanító és csábító: a kriptovalutákról lesz szó 16 órától, közgazdászokkal. Bitcoin, dogecoin, ethereum, esetleg uniswap? Ki tudja, milyen hosszú távú hatásaik lehetnek az életünkre?
Ne hagyd ki a világot! a címe annak az élő programnak, ami a külföldi ösztöndíjas lehetőségeket mutatja be. Előre soha senki nem hiszi el, hogy egy-egy Erasmusos félév milyen mértékben változtatja meg a hallgatók életét. Utólag persze kiderül, hogy

a világ minden tájáról lettek az illetőnek barátai,

és (ez pedig kemény statisztikai adat a Diplomás Pályakövető Rendszer felmérései alapján) még többet is keres majd a végzés után, mint azok, akik nem éltek a lehetőséggel. A mai eseményen nem adminisztrációval foglalkozó szakemberek, hanem hallgatók mesélik el külföldi kalandjaikat. 
A mai napot egy igazi időutazás zárja, a hetvenes, nyolcvanas, kilencvenes évek zenét Beck Zaza és Ligeti Gyuri játsszák – stílusosan, kazettákról. A Nemzetközi Tavasz során hatalmas népszerűségre szert tett anyag tracklistje a PTE hivatalos Spotify csatornáján is elérhető.

Minden további részlet, link és leírás: https://ptekulturfeszt.ferling.hu/ Találkozzunk az online térben!

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni