close
CímlapMagazinJótékonykodó Erasmus hallgatók

Jótékonykodó Erasmus hallgatók

A 2017/2018-as tanév őszi szemeszterében is megrendezésre került a Social Inclusion Days nevű kampány. A 40 ország részvételével megvalósuló projekthez az Eramus Student Network (ESN Pécs) is csatlakozott november 27. és december 10. között. Hagyj nyomot magad után - ezzel a szlogennel invitáltuk a pécsi hallgatókat az önkénteskedésre.

ESN Búcsúgála 2017

A kampány céljai közé tartozik, hogy megmutassuk, a mobilitáshoz hozzátartozik az önkéntesség is. Ezen túlmenően szerettük volna felhívni - elsősorban a külföldi - hallgatók figyelmét a társadalmi felelősségvállalás fontosságára. Az ESN csapata véradással nyitotta meg a programsorozatot, melynek a Pécsi Regionális Véradó Központ adott helyet. A következő alkalommal egy közös filmnézést szerveztünk, ahol a hallgatóknak lehetőségük volt pattogatott kukorica és chips vásárlására. Az ebből befolyt összeget Mikulás-napi csomagok összeállítására fordítottuk, melyeket egy előadás keretében adott át az ESN Mikulása az Éltes EGYMI gyógypedagógiai óvodába járó gyerekeknek és kisiskolásoknak. Az előadáson külföldi hallgatók mutatták meg tehetségüket. Továbbá ellátogattunk a Misina Természet- és Állatvédő Egyesülethez, ahova az állatok számára adományokat vittünk a diákokkal, és kutyákat sétáltattunk.

ESN látogatás a Misina Természet- és Állatvédő Egyesületnél

A programsorozat zárásként az Interspar engedélyével az egyik pécsi üzletükben tartós élelmiszert gyűjtöttünk. Az adományokat rászoruló családoknak adtuk át, ennek megszervezésében a pécsi Esztergár Lajos Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központ volt segítségünkre. Az ESN Mikulása erre az eseményre is ellátogatott, gyümölccsel és szaloncukorral ajándékozta meg a gyerekeket. Ezúton is szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki valamilyen formában hozzájárult a kampányunk sikerességéhez!

ESN látogatás a Misina Természet- és Állatvédő Egyesületnél

 

TÖLTŐSI Milán

TÖLTŐSI Milán

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni