close
CímlapMagazinKivonultak

Kivonultak

Csütörtökön rendezték a Pécsi Honvédelmi Napot a város főterén. Az eseményen beszédet mondott Benkő Tibor, honvédelmi miniszter, Páva Zsolt, Pécs polgármestere, ezt követően pedig Ünnepélyes menetzászló átadásra is sor került.

Az egész napos programokon többek között kézi lőfegyver bemutató, teherautók, tankok, tarackágyú és még számos különleges katonai jármű és repülőgép szimulátor várta az érdeklődőket, amelyekbe be is lehetett ülni. A toborzósátornál mindenkit vártak, akit érdekel a katonai hivatás, a honvédek számos fegyverfajtát mutattak be, amit a kicsik és nagyok kipróbálhattak, szétszedhettek, összerakhattak. A zenei aláfestésről a Kaposvári Helyőrségi Zenekar gondoskodott.

Az eseményen Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Páva Zsolt polgármester is beszédet mondott, majd átadták az Aidinger János-díjat  – Pécs Város Közszolgálati Díját –, amelyet idén Turcsics József, az 1984-ben alakult közterület-felügyelet alapító tagja vehetett át. A Baranya Megyei Önkormányzat nevében Madaras Zoltán megyei elnök díszzászlót adományozott az 52. Oszlányi Kornél Területvédelmi Zászlóalj számára. A katonák különleges lobogót kaptak, amelynek egyik felén a zászlóalj címere látható, a másik felén pedig megyei önkormányzat jelképe. A zászlóra Páva Zsolt polgármester kötötte fel a Pécset jelképező kék-sárga szalagot.

 

Aknai Péter

Aknai Péter

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni