close
CímlapMagazinKolbászos- rájás

Kolbászos- rájás

2016. szeptember 08.

Pár napja két magazinunk is kijött a nyomdából, így lapindítóval kezdtük a hétfői, esős napot. Dobtuk a borongós kedvünket és beszereztünk pár pizzát. Persze a szerkesztőség ilyenkor sem tud leállni, nem lehet ám csak simán megebédelni, még a kajálásból is melót kell csinálni. Teszteltünk!

Gondosan kiválasztottunk öt pizzériát, mindegyiktől 32 cm-es, négysajtosat rendeltünk. (Akinél nem volt négysajtos, attól most nem is rendeltünk.)

Mértük, hogy mennyire pontos a futár, mekkora a pizza, figyelembe vettük az árat és a kinézetet is, na és persze kóstoltunk. És kóstoltunk és kóstoltunk és kóstoltunk…A véleményünk természetesen szubjektív, de így gondoltuk mi:

Betti

Legkellemetlenebb élmény számomra a rukkolás tetejű pizza volt, ami nagyon vastag tésztával és szerintem romlott rukkolával rendelkezett. Nekem a Pizzagyár volt a legkirályabb, nagyon nagyon finom volt, meg is jegyeztem magamnak. A Főnix ofkorsz is mindig szuper, korrekt volt most is, aztán jön a kétsajtos kéksajtos, és a Póker is a legvégén kullog a listámon.

Attila

Nálam az első helyet a Pizzagyár által elkészített pizza foglalta el. Mindenben egyezett az ízlésemmel, épp elég vastag tésztája volt és az ízek is nagyon jól kijöttek. Ezt követte a kéksajtos ami meglepően finom volt. Hasonlóan finomra sikerült a mindig megbízható Főnix, aminek talán adott egy kis pluszt a mutatós doboza is. A végére a Póker Pizza és a Don Pepe rukkolás pizzája került, egyik sem volt meggyőző, de a rukkola sajnos csak rontott a Don Pepe amúgy is túl vastag tésztáján.

Áron

Nálam a Főnix volt a nyerő, a tésztájával, illetve az igényes, ám nem púposra pakolt feltéttel. A sereghajtó a Don Pepe 4sajtosa lenne, amit nevezhetnénk rukkolás pizzának is, mert gyakorlatilag a sajt ízét teljesen elvette az extra feltét. Számomra a Pizzagyár, a Poker, illetve a Bázis gyakorlatilag egyre ment, nagyon hasonló volt mind a három. A kék sajtért nálam is jár a pacsi.

Judy

Pizza hús nélkül? Na, jó: étel hús nélkül? Alapvetően így állok hozzá az ételekhez, azonban számomra a Bázis kéksajtos pizzája olyan élményt nyújtott, amit hús nélküli étel még soha. A tészta állaga, vastagsága remek, az íz szuper, egyedül a szegény kéksajt kinézete ront minimálisan az összképen. A második helyen nálam a Főnix Pizzéria áll, aminél a sajtélmény annyira nem kompenzálta a húshiányomat – emiatt kapott eggyel kevesebb pontot versenytársánál. A Póker- és Pizzagyár-pizzák nagyjából egy helyen állnak, a „jó” kategóriában, azonban a Don Pepe által szolgáltatott rukkolás-négysajtos egyértelműen a lista végére került. Néhol kemény volt a pizza, a rukkola pedig számomra nem fokozta az élményt, hanem éppen rontott azon, hiába tudtam, hogy négysajtos-rukkolás a neve eredetileg is. Bocsi.

 

 

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni