close
CímlapMagazinKolbásztöltő 2018

Kolbásztöltő 2018

Cikk módosítva: 2018. március 1.!

Tíz éves jubileumát ünnepelte február 26.-án a BTK-TTK kolbásztöltő verseny. A hagyományosan „falusias” hangulatú esemény legtöbbször az első hivatalos mérföldkőnek számít a Pécsi Egyetemi Napok felé vezető bulisorozat útján.

Jómagam második alkalommal veszek részt a rendezvényen: tavaly a BTK-s PEN-csapat tagjaként belekóstolhattam micsoda bonyolult dolog a recept kitalálása, a keverés-gyúrás-töltés, nem is beszélve arról, hogy az idő is fontos, hiszen a kolbász kisüttetése meglehetősen időigényes.

Jó hangulat fogadott: a csapatok már a kolbászt töltötték és éppen a sütési helyekért küzdöttek. Közben pedig ettek, ittak.

PTE-s rendezvény révén nem maradhatott el a skandálás sem. Ezúttal DJ Ötzi klasszikusát, a Hey Baby-t énekelte-kiabálta minden ok nélkül minden második másodpercben a közönség. Ennek eredetére sajnos nem sikerült választ találnom.

Este hét órakor a zsűri rászabadult a kolbászokra, hogy kiválassza a győztes példányt.

A magam részéről szintén megpróbáltam kideríteni a jó kolbász titkát: egyes csapatok a cuppanósan finom fokhagymapürére, mások a szeretetre, megint mások a tradíciókra és az őskolbász receptjére esküsznek.

Amíg a zsűri döntött, a két kar bemutatta idei gólyatáncait. A TTK a Teddy bears: Cobra style-jára még a BTK a FISH! Ne is figyelj rám című slágerére.

Az eredményhirdetést mindenki nagy izgalommal várta.

Különdíjas lett a Kolbászolók csapata, a harmadik helyezett a Vegyes felvágott névre hallgató csapat végzett, az ezüstérmet a titokzatos nevű Spanife kapta.

Az első helyezett pedig a Rizi és a Kolbászlányok nevű csapat: idén az övék a legjobb kolbász az Ifjúság úti campuson.

Goldmann-Görög Viktor

Goldmann-Görög Viktor

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni