close
CímlapMagazinMájustól ötre nő a Pécsi Sör Márkaboltok száma

Májustól ötre nő a Pécsi Sör Márkaboltok száma

2024. május 06.

A Magyarország legrégebbi sörfőzdéje a mindennapjaink része, elhaladunk jellegzetes épületegyüttese mellett, érezzük a sörfőzés semmihez sem hasonlítható kellemes illatát a levegőben, találkozunk a termékeivel a márkaboltokban és az üzletek polcain. 1848 óta rengeteget változott, teljesen magyar tulajdonba került, bővítette a termékpalettáját, májustól pedig újabb három márkaboltot nyit. A Pécsi Sörfőzde jelenéről és jövőjéről Popa Luca marketing koordinátorral beszélgettem.

A Pécsi Sörfőzde indulása óta sokat fejlődött, mi az amiben ma más, mint egykor? Gondolok itt a receptúrákra, a termékpalettára, az innovációra, a fenntarthatóságra. És mi az, ami nem változott? 
A Pécsi Sörfőzde az alapítása óta számos változáson ment keresztül. Modernizálódott a receptúra, kibővült a termékpaletta, és innovációk is megjelentek a gyártásban. A fenntarthatóság szintén egyre fontosabb szempont, ami a gyártási folyamatokat és a felhasznált anyagokat is érinti. A cég 2017-től EU direktívának megfelelő kisüzemi sörfőzde, azóta újabb termékekkel színesítettük a kínálatunkat, illetve szezonális sörökkel is bővültünk.
Ami nem változott: Továbbra is büszkén ápoljuk a hagyományos sörkészítési eljárásokat, miközben tartjuk a magas minőségi követelményeket, amelyek hírnevet szereztek söreinknek.

A sörfőzde egyik különlegessége, hogy bárki részt vehet a gyárlátogatáson. Mikor és milyen formában zajlanak ezek a „túrák”?
Rendszeresen szervezünk gyárlátogatásokat, amelyek általában előre meghirdetett időpontokban zajlanak.

Ezek a túrák betekintést nyújtanak a sörfőzési folyamatokba, és egy vezetett sörkóstolót is tartalmaznak,

utóbbit a vendégek kifejezetten kedvelik. A pontos időpontokért és a részvételi feltételekért érdemes a sörfőzde hivatalos honlapját követni.

A PTE-n van lehetőség Sörfőző mester szakmérnöknek is tanulni, miként működik ebben közre a sörgyár? Van már itt végzett sörfőző, aki a cégnél dolgozik?
A négy féléves posztgraduális képzés a Pécsi Tudományegyetem és a Pécsi Sörfőzde együttműködése révén indult, a hallgatók gyakorlati tapasztalatot szerezhetnek a sörfőzde termelési egységeiben. A képzés gyakorlatorientált, az oktatást a sörfőzde szakemberei végzik, és a hallgatók közvetlen betekintést nyernek a sörkészítés folyamataiba. Egyes hallgatóknak a képzés után munkalehetőséget is kínálunk, így az együttműködés elősegíti a szakmai utánpótlást és valós karrierlehetőségeket kínál a végzettek számára.

A pécsi söröket nem csak az áruházak polcairól, de márkaboltokból is beszerezhetjük. Úgy tudom, ezen a téren is várható újítás. Mikre lehet számítani?
Jelenleg két Pécsi Sör Márkabolt várja a vásárlókat Pécsen, egy a Tavasz utca 13-ban, a másik pedig a Megyeri út 63-ban. Azonban örömmel tudatjuk, hogy

terjeszkedünk, hogy még szélesebb körben elérhetővé tegyük teljes termékkínálatunkat a városban!

Május 10-től már a felújított Diána téri piacon is lesz egy üzletünk. Emellett májusban nyitunk még két új boltot: az egyik a Fazekas Mihály utcában, a másik pedig a Nagy Jenő utcában lesz. A Pécsi Sör Márkaboltokban teljes kínálatunk elérhető, mindig frissen, közvetlenül a sörfőzdéből. Érdemes követni az üzletnyitásokat, hiszen

akciókkal és újdonságokkal várunk mindenkit!

Melyik sörüket ajánlják tavaszra, és melyiket nyári fesztiválokhoz?
A Pécsi Sörfőzde tavaszi ajánlatának egyik különlegessége

a Pécsi Tavaszi Sör, amely friss, könnyű ízvilágával tökéletes választás a melegebb időszakra.

Természetesen jó idő esetén a teljes termékpalettát ajánljuk, hiszen széles a választék, így mindenki megtalálja a saját ízlésének megfelelőt. A Radler és a Craft termékek mellett állandóan elérhető a két klasszikus lager sörünk, a Pécsi Prémium Lager és a Szalon.
Persze a Pécsi Prémium Szűretlen Pils, a Pécsi Prémium Szűretlen Búza, Pécsi Prémium Meggy és a Pécsi Prémium Barna is ugyanúgy nagy népszerűségnek örvend. A gluténérzékenyek nagy örömére pedig a BIO Pécsi Prémium Gluténmentes Lager sörünk is egész évben kapható.

Mit jelent az, hogy biosör?
A BIO sör olyan termék, amely biológiai gazdálkodásból származó alapanyagokból készül, szigorú ökológiai előírások betartásával. BIO söreink a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. által tanúsított termékek.

Van előnye a pohárban fogyasztott sörivásnak a dobozos fogyasztással szemben?
A pohárban fogyasztott sör általában frissebb ízélményt nyújt, mivel a sör íze és aromája jobban érvényesül. A dobozos sörök viszont kényelmesek és hordozhatóak, ami különösen a szabadtéri eseményeken előnyös. A poharas fogyasztás a sör élvezeti értékét is növelheti, hiszen lehetővé teszi a sör színének, habjának és illatának teljes kibontakozását.

Milyen kedvezményekben részesülhetnek az egyetem alumni tagjai?
Az egyetem alumni tagjai számára a különféle kedvezményeket és előnyöket kínálunk, például kedvezményes áron vehetnek részt gyárlátogatásokon vagy vásárolhatnak termékeket. Ezek a kedvezmények hozzájárulhatnak a hosszú távú kapcsolat építéséhez az egyetem végzett hallgatói és a sörfőzde között (PTE Alumni regisztráció).

  • 5% kedvezmény a Pécsi Sörök Boltjában történő vásárlás összegéből
  • Kedvezményes Sörgyárlátogatási csomagok

Korábbi anyagunk a Pécs Sörfőzde alumni workshopjáról.

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni