close
CímlapMagazinMehr Licht!

Mehr Licht!

2016. június 30.

Három nap alatt 150 ingyenes programot kínál az első fényfesztivál Pécsett. Fényinstallációk, nemzetközi fényfestő verseny, nagyszabású történelmi felvonulás, utcaszínház, cirkusz és koncertek nyújtanak szórakozást július 1. és 3. között, a Zsolnay Fényfesztiválon.

 

 

A fesztivál két kiemelt fellépőjének koncertje is ingyenessé vált a szponzor Rádió 1 Pécs jóvoltából, így Natalie Imbruglia és Buika előadását is díjtalanul élvezhetik a fesztiválozók. A fesztivál három napja alatt a belváros 24 helyszínét médiaművészek műalkotásai díszítik fel, statikus és mobil fényinstallációikkal, hagyományos épületvetítés, klasszikus és modern fényélmények világa formálja majd át a teret. Éjjel 21.30-1 óra között felragyog többek között a Barbakán, a Sétatér, a Janus Pannonius utca, a Széchenyi tér, a Színház tér, a Jókai tér és a Király utca több pontja is. A fényes produkciók csúcspontja a Zsolnay Light Art 3D nemzetközi fényfestő verseny döntője lesz, amire érkeztek alkotók Mexikóból, Chiléből, Lengyelországból és Franciaországból is.fenyfesztival1.jpg

Pénteken és szombaton este a pécsi Székesegyház épületét megfestve mutatják be, a bazilika oldalhajója mellett a tornyok felületére is vetítve lesz. Nagyszabású produkcióval indít július 1-jén este a Zsolnay Fényfesztivál cirkuszi helyszíne, a Széchenyi tér, ahol a Theater Tol 18 fős belga utcaszínházi-légtornász előadását láthatunk. A látványos bemutatón egy 60 tonnás daru is részt vesz, amely a szereplőket emeli a magasba. De számos további cirkuszi és utcaszínházi produkció látható a Jókai téren, a Színház téren és a Széchenyi téren is.

A Sétatéren koncertekkel és utcazenei produkciókkal találkozhatnak az érdeklődők, kiemelkedik közülük a máltai Tribali és az amerikai Brooklyn Gypsies.

A Szent István tértől, az Északi várfalsétányon át számos helyszínen valósággal megelevenedik a múlt: római katonák, pogány papnők és szertartások, ó- és középkori harcosok, Zrínyi serege, nagyszabású korabeli felvonulás és divatshow idézi meg Pécs közel kétezer éves történelmét.

A Ferencesek utcájában Memi Pasával találkozhatnak, ahol kávészeánsz és rózsavizes frissítők kóstolója várja az érdeklődőket, míg a Barbakán várároknál török kori végvári fegyverbemutatók és várostrom lesz látható.

Balogh Robert

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni