close
CímlapMagazinNemzetközi borismereti képzések Pécsett

Nemzetközi borismereti képzések Pécsett

2022. április 14.

A Pécsi Egyetemi Borbirtokon a napokban indulnak azok az alapfokú és középfokú borismereti képzések, amelyek a világ egyik legismertebb boros képzési metódusa, a WSET módszer felhasználásával ismerteti meg a borok világát a résztvevőkkel. A képzés partnere a több mint tízéves magyarországi oktatási múlttal rendelkező Central European Wine Institute (CEWI).

Az idei tavaszi szemeszter egyik legnépszerűbb kurzusa a Borkulturális ismeretek, ahol több mint kétszáz diák ismerkedik hetente a szőlészettel, borászattal és a kulturált borfogyasztással.
Áprilisban egy másik típusú képzési forma indul el, szintén a Pécsi Egyetemi Borbirtok szervezésében, a CEWI alapfokú és középfokú tanfolyamaira lehet még jelentkezni, ahol 3, illetve 4 napos, intenzív képzésen lehet újabb borismeretekre szert tenni.
A CEWI kurzusok Pécs legszebb szőlőskertjében szerveződnek, a Pécsi Egyetemi Borbirtok Szent Miklós dűlőjében, a jövő szőlőültetvényeinek bölcsője, s a nagy múltú kutatóintézet és az egyetem mögött álló szaktudás szimbóluma.
Áprilisban a középfok indul (2022. április 23-24. / 30-01.). A hazai szőlőfajtákra és borvidékekre koncentráló CEWI alapfokú kurzus után, a CEWI középfokú képzésen a főbb nemzetközi szőlőfajtákon keresztül ismerhezik meg a résztvevők Európa és az Újvilág fontosabb bortermelő országait, a szőlőfajtákhoz köthető legfontosabb borvidékeket és jellegzetes borstílusaikat. 

További információ itt.
A CEWI pécsi alapfokú borismereti képzése (2022. május 13-15.) a borral ismerkedni vágyó szakmabelieket és azokat a borkedvelőket várja, akik szeretnének hasznos és élményekben gazdag tudást szerezni a borokról. A borkedvelőknek a hasznos ismeretek mellett egy jó hangulatú képzést kínálnak, ahol szinte játszi könnyedséggel sajátíthatják el a borok rendszerezését, a bor-étel párosítást vagy a fontosabb szőlőfajták ismertetőjegyeit.

További információ itt.

A nemzetközileg is elismert és neves hazai szakértők bevonásával megszervezett kurzusokra még lehet jelentkezni.

képzés_sztmiklos – Google Drive

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni