close
CímlapMagazinNincs otthona a Nevetnikéknek!

Nincs otthona a Nevetnikéknek!

2021. szeptember 29.

„Szomorúan tudatjuk, hogy miután 700 ember összefogásával rekordidő alatt összegyűjtöttünk 9 millió forintot, és az önrésszel hivatalosan elindítottuk a – kifejezetten alapítványoknak szóló – kedvezményes hitelkérelmet, a bank számára ez kevésnek bizonyult, túl rizikós számunkra hitelt folyósítani. Vagy összegyűjtjük a ház vételárához és felújításához szükséges 31 milliót október 31-ig, vagy nem tudjuk ilyen formában folytatni tovább a működésünket.” Adta hírül a Nevetnikék Alapítvány.

„Május óta minden energiánkat felemésztette az, hogy megoldjuk, legyen helyszíne a programjainknak, a korábbiakkal ellentétben nem tudtunk a működésre adományokat gyűjteni, mára lenullázódtunk. A mostani helyünkről pár hónapon belül távozni kell, ha addigra nem lesz új otthonunk, a Nevetnikék léte forog kockán. De nem mi lennénk a Nevetnikék Alapítvány önkéntesei, ha feladnánk. Nem ismerünk lehetetlent! Új célt tűztünk ki, hiszünk abban, hogy sokan vagyunk, és összefogással sikerülni fog, együtt erősek vagyunk!” - jelent meg a napokban az alapítvány weboldalán.

A kórházi átszervezések miatt a 13 éve működő önkéntes csapat veszíti el azt a helyet, ahol eddig a képzéseket és a játékkészítéseket tartották. A Pécsi Gyermekklinika József Attila úti telephelyén nem megoldható külön épületben a hangos-fűrészporos műhely kialakítása, viszont szerencsére a szemben lévő házat pont eladásra kínálták, ahonnan könnyen tudnák mozgatni a kórházi munkájukhoz szükséges eszközöket minden nap.

Augusztus közepén gyűjtést indítottak, három hét alatt 9 millió forintot gyűjtöttek össze, ekkor adták be a hivatalos banki hitelkérelmet, hogy a ház vételárához és felújításához szükséges további összeg is rendelkezésre álljon, azonban nagyon hamar szembesülniük kellett azzal, hogy nem felelnek meg minden feltételnek. A 13 év alatt 5000 gyermekkel báboztak, zenéltek, társasoztak, vagy szórakoztatták őket bűvészmutatványokkal. Kifestettek számos kórtermet, felszereltek két tucat interaktív játékot az ambulanciára, és május óta legyártottak 1000 játékot a szívbeteg gyermekeknek, amit örökbe magukkal vihettek a kezelések után. Megtanítottak egy nyaktól lefelé bénult 11 éves kisfiút fél év alatt tisztán beszélni, és olvasni, aki akkor került be a kórházba, és soha előtte nem járt iskolába. Megtanítottak zongorázni egy lélegeztetőgéphez kötött kislányt, aki egy kezét tudta csak használni.

A járványhelyzet alatt, amikor nem lehettek a gyerekek ágya mellett, az ablakok alatt énekeltek nekik, bár lefagyott gitározás közben a kezük. Sose adták fel, 13 év alatt ötezer beteg gyermekben tartották a lelket, és ők csak egyet szeretnének: ezt folytatni, a szabadidejükben. Ehhez viszont most 31 milliót kell még összegyűjteniük, hogy legyen egy felújított helyük, és folytathassák az elkezdett programot. 31.000 olyan támogatót keresnek, aki akár csak ezer forintot felajánl az oldalukon keresztül: https://nevetnikek.hu/nagykovet

Neked csak ezer forint, nekik a mindenük! Támogasd őket Te is!

Balogh Robert

Balogh Robert

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni