close
CímlapMagazinPaleo szex – Kőkorszaki randi a technoszexuális űrkorban

Paleo szex – Kőkorszaki randi a technoszexuális űrkorban

Szex, szerelem, párkapcsolat – szerintem nincs, aki ezekre a kulcsszavakra ne kapná fel a fejét. És ez nem véletlen, ám tanulmányozható. Az evolúciós pszichológia például elsősorban ezeknek a tárgyköröket kutatja. E tudományterület eredményeiből villant fel párat Meskó Norbert, a PTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Pszichológia Intézet kutatója.

Korábbi kötetei után most leginkább azt veszi górcső alá, hogy a rég bevált evolúciós mintáink hogyan szolgálnak vagy hátráltatnak minket a 21. században.
Hogyan hat egy menőbb mobil a tulajdonosa megítélésére? És a Tinder a párkapcsolatokra? Felülírhatja-e egy applikáció az evolúciós mintákat?
És hogyan lehet összetartani egy párkapcsolatot?
Egyébként pedig miért lehet, hogy kevesebbet szexelünk, mint régebben?

A szerző élvezetesen mutat be és értelmez evolúció pszichológiai kutatásokat, és a legtöbb rész végén még azt is rendszerbe szedi,

milyen biztos tippek mentén flörtölhet például valaki hatékonyabban.

Szűkszavúnak is mondanám a kötetet, de ahogy olvastam, egyre újabb és újabb példák és kérdések jutottak eszembe. Például – és most csak pár személyes felvetés - bizonyos napokon korlátoznom kéne a bankszámlámhoz való hozzáférést. Vagy hogy miért van az, hogy egymástól teljesen különböző színészek a kedvenceim. Beugrott pár kép is reklámokból, regényekből, mesékből.
És hozzátenném:

mindenki hordjon pirosat (mindig)!

Nyerd meg a könyvet!

A PTE hivatalos Facebook oldalán (lájkért és megosztásért) és az Instagram-csatornáján (kedvelésért és valaki olyan megemlítésért, akit szintén érdekelne a könyv) külön-külön van erre mód ma és holnap!

A részletes játékszabály ezen a linken érhető el.

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni