close
CímlapMagazinPécsi életérzés az UNIverzumban az EFOTT-on!

Pécsi életérzés az UNIverzumban az EFOTT-on!

2022. június 29.

Hamarosan kezdődik az EFOTT Sukorón. Ahogy tavaly, idén is lesz a fesztiválon egy PTE-s stand, ami várja az érdeklődőket. A részletekről Szalai Grétát, a Kapcsolati Igazgatóság Hazai Beiskolázási Marketing Irodájának munkatársát kérdeztem.

Mivel készültök az idei EFOTT-ra?
Magának az egész EFOTT-nak az a központi témája, hogy bemutassa az egyetemi létet, így egy UNIverzum elnevezésű teret kreáltak, ezen belül lesz majd a mi standunk is. A célunk, hogy bemutassuk, milyen pécsi egyetemistának lenni, és hogy közösséggé kovácsolódjunk a fesztiválon. Mindenféle fesztiválozáshoz elengedhetetlen programmal, adalékkal, ajándékokkal készülünk. A tavalyi EFOTT-os részvételünket egyfajta próbaévnek tekintettük, és bedobtunk mindent, amit mi szívesen csináltunk volna egy fesztiválon. Azt kellett, hogy észrevegyük, hogy ezek nemcsak mi szívünk csücskei, hanem másoké is: tele volt a tér a sátrunk előtt, és nemcsak azért, mert tele volt klassz babzsákokkal, hanem mert tényleg mindenki kicsit bele akart folyni a szimbolikus pécsi egyetemi létbe.

Milyen ajándékokkal készültök?
Például saját, PTE-s csillámtetoválással! Talán meglepő, de tavaly ez a fiúk körében is nagyon népszerű volt! Azt tudni kell, hogy nincs benne UV-védelem, de ha valaki annyira szépen lebarnul, hogy nyomot hagy rajta a PTE-s csillámtetoválás, és lefotózza ezzel magát, és a képet elküldi nekünk, lehet, hogy még ajándékcsomagot is küldünk cserébe. Leszedni csak türelemmel vagy körömmel lehet, nehezen jön le, ha óvja az ember, akkor két hétig is megmarad.
Saját PTE-s társasjátékot is viszünk, mert van egy saját fejlesztésű Dobblénk!
Az tervezem, hogy rakjunk össze közösen egy Spotify-os lejátszási listát, amihez bárki hozzáadhat számokat. Mindenkit bátorítok arra, hogy adja ehhez hozzá a saját kedvenc számát, és ez fog szólni a standunkon!

Mennyire lehet átadni egy egyetemista életérzést egy fesztiválon?
Ez egyszerre könnyű és nehéz feladat. Bonyolult, mert nincsenek ott azok az épületek, amiknek a falai közé az illető járni fog vagy jár, az a teljes környezet, ami itt körülvesz minket. Viszont azt a családiasságot és hangulatot, amitől pécsi egyetemista egy pécsi egyetemista, azt könnyen át tudjuk adni, hiszen az egy nagyon fesztelen légkör. Ilyen szempontból nagyon szerencsés a helyzetünk.

Azért buliztok is?
Hát, a Korda György koncerten az első sorban találkozhat velünk bárki. (nevet) Az a tavalyi évnek is fénypontja volt. Az egyetemi élet nemcsak abból áll, hogy órákra járunk, hanem nyilván muszáj megélni azt az egyetemi életérzést is, ami hozzátartozik - például, hogy megkóstoljuk a pécsi borokat, közösen táncolunk, énekelünk, vagy találkozunk kedvenc előadóinkkal. Mi ezt át is adjuk - és részt is veszünk benne.

Lesznek "fogadóóráitok" a fesztiválon?
Ha minden igaz, kilenc és öt óra között lesz nyitva az UNIverzum tere a civil térnek, ott várunk mindenkit. Rengeteg fesztivál-nyereménnyel készülünk: lesz nálunk legyező, buborékfújó, de minden időjárásra felkészülve még esőkabát is. De azonkívül csak kövessék a kígyózó sorokat.

Mennyiben más a PTE-s stand, mint a többi?
Egy kicsit mindig úgy érzem, hogy akárhol jelenik meg a PTE, mindig üde színfolt - és ezt nemcsak mi, szervezők mondjuk, hanem más standok képviselői is szívesen töltik velünk az időt, átjönnek beszélgetni, és imádják az ajándéktárgyainkat is. Mikor látják, hogy ottvagyunk, mindig meg is rohamoznak minket, hogy lássák, éppen mivel készültünk. Szerintem a titok az, hogy nagy szeretettel várunk mindenkit, és ezt érzik is.

Harka Éva

Harka Éva

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni