close
CímlapMagazinPipálni szeretnénk!

Pipálni szeretnénk!

fesztivál, Strand, zamárdi
2017. július 20.

A Halott Pénz Otthon című dala kapcsán, mely egyúttal a PTE hivatalos dala is, azt találtuk ki, hogy minden fesztiválra ellátogatunk, ahol játszanak, de főként azokra, ahol még nem voltunk. Vagyis ez a terv. Miközben lapozgattam a fesztiválok sorát állam esett le: Strandon még soha nem…

A haverok között fesztiválra járó arc hírében állok, tanúsítja ezt megannyi sérülés, karszalag, poszt és bankszámlakivonat is. Utóbbiról persze szeretek évről évre megfeledkezni.

Eddig kimaradt a Sound, a B. my Lake és a Strand. Nem vagyok elektropartyra járó arc, tehát a felsorolás első két jelöltje annyira nem vonz.  De utóbbira nem tudok magyarázatot…

Helynekem

Alapvetően ez a pár színpad pontosan kifejezi azt számomra mi a szerethető ebben és a Szigetben nem. Kifejezetten jó, hogy a feszt terület nem kisváros méretű és nagy valószínűséggel az sem eshet meg az emberrel, mint ami velem tavaly, hogy a Rihanna koncert után 20 percig mentem a „fogalmamsincshova” a tömegnek köszönhetően. Valószínűleg nagyobb eséllyel látom meg a havert, akivel még a nap elején elindultam együtt bulizni és előbb hallja meg kiáltásomat Bence is, akinek létezéséről bár nem tudok, de időről- időre ordítva keresem a fesztiválokon. Ne kérdezzétek, magyarázatot talán könnyebb lenne szakembertől kapni.

Dúdolásilag ( artikulálatlanul dalszövegeket ordítva)

Nálam a magyar zenekarok a befutók, persze, ha beközölnék, hogy Beyoncé is érkezik kishazánkba…. nagy duzzogva na, nagy duzzogva.  Viszont, ha a DÍVA nem is, a Bastille jön.  Lassan kezd hagyománnyá válni, hogy az angol indie banda évente meglátogat egy magyar fesztivált, a frontember Dan pedig rohangál a színpad és a hangosító pult között. Teszem hozzá, engem nem zavar. Eddig minden évben végignéztem a sprinteket.

 

Hazai bandák vonatkozásában pedig szeretnék megnézni mondjuk mindent, vagy legalább mindet IS. Legnagyobb sajnálatomra a színpadbeosztás ezt nem igazán támogatja, mindössze 15 perccel vannak csak elcsúsztatva a koncertek. Lehet, hogy a már említett énekes nyomdokaiba lépve fogom kivitelezni a szinte lehetetlent.

Mandarin és a pontosság

Minden fesztivál előtt szakavatott, lelkesen kidolgozott listát állítok össze a megnézendőkről. Napra, színpadra, időpontra lebontva, ami miatt még nem volt olyan ember, aki ne röhögött volna ki.

De én ezzel mit sem törődvén ( csak néha, 3 percig sírva a kispárnámba) büszkén vállalom: bocs, nekem csak így megy. Megosztom tehát most veletek egy hasonlót, de nyugi, csak a bandákat és egy kis ízelítőt hozzájuk.

OTTALI!

30y

 

 

Lóci játszik (interjú  itt)

 

 

Mary Popkids

 

 

Esti Kornél

 

 

Konyha (interjú itt)

 

 

Szabó Balázs Bandája

 

 

Margaret Island (interjú itt)

 

 

Supernem

 

 

Fotó: Strand Fesztivál, strandfesztival.com

 

Kékesi Alexandra

Kékesi Alexandra

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni