close
CímlapMagazinPTE a Családokért

PTE a Családokért

2018 után 2019-ben ismét elismerték azt, hogy a Pécsi Tudományegyetem „Családbarát Munkahely”. A tavalyelőtti cím elnyerését követően a PTE pályázatot nyújtott be a Családbarát Hely Tanúsító Védjegy megszerzésére. Ez egy olyan minősítési lehetőség, melynek elnyerésével a PTE hiteles és minőségi értékelést kap a családbarát működésről. A védjegynek Bronz-, Ezüst- és Arany fokozata van és 2019-ben kizárólag a Bronz fokozatra lehetett pályázni, amelyet a PTE elnyert. Az audit során 11 témakörben vizsgálták az egyetem gyakorlatát: a foglalkoztatás módja, a juttatások és szolgáltatások köre, valamint a családbarát attitűd feltérképezése mellett a közösségépítés, az egészségmegőrzés támogatása és a vállalati politikák, szabályzatok körére is kiemelt figyelmet fordítottak. A tanúsítvány átvételére 2019. december közepén került sor.

De ezzel még nincs vége!

2020-ban is folytatjuk „PTE a Családokért” projektünket. Picit megújult arculattal, nagy lelkesedéssel, érzékenységgel tervezzük és szervezzük az idei programokat.

Bátorít bennünket a számtalan pozitív visszajelzés, a rendezvényeken résztvevők nagy létszáma, de legfőképp az a tudat, hogy sok esetben igen komoly segítséget jelentett munkatársainknak egy-egy jól időzített program, gesztus.” – mondta el Dr. Papp Ildikó humánpolitikai igazgató.

Az új esztendőt rögtön egy kalanddal indították, január 2-án és 3-án került sor a Hévízi-patak vízitúrára, mintegy 80 résztvevővel.

„Igyekszünk az idei évben is széles tematikájú programsorozattal jelentkezni, reméljük, hogy gyerek- és felnőttbarát rendezvényeinket szeretni, látogatni fogják. Továbbra is a kreativitás, egészségtudatosság, a szociális érzékenység áll a programok fókuszában, ezáltal is támogatva a munkahelyi, családi közösségeket.” – tette hozzá Dr. Papp Ildikó.

 

Februári Programok

KakaóParti – zenés, interaktív, farsangi gyermekkműsor

Időpont: február 20. 17:00 óra

Helyszín: PTE Kancellária, Aula (7633 Pécs, Szántó K. J. utca 1/B)

Fellép: Molnár Orsi

Seperjük ki a telet, fakasszunk új rügyeket! Lassan vánszorognak a téli napok, mintha soha nem akarna felébredni a tavasz…. Talán tényleg elaludt a tavasztündér? Hát ébresszük fel!

A program PTE dolgozók és családjaik számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött (A Neptun/EHA kód és az ahhoz tartozó jelszó megadása után elérhető a regisztrációs felület, az oldal jobb felső sarkában található login gombra kattintva).

A regisztrációs felület január 28. kedd, 08.00-tól elérhető!

https://csalad.pte.hu/esemenyek/kakaoparti_zenes_interaktiv_farsangi_gyermekmusor

Buborékok világa - Pezsgők és habzó borok kóstolóval

Időpont: február 25. 17 óra

Helyszín: PTE Kancellária, Aula (7633 Pécs, Szántó K. J. u. 1/B)

Előadó: Hevér László PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet

főborász, borászati osztályvezető

Az előadás PTE dolgozók és családtagjaik számára ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

A regisztrációs felület január 28. kedd, 08.00-tól elérhető!

https://csalad.pte.hu/esemenyek/buborekok_vilaga_pezsgok_es_habzo_borok_kostoloval

Ingyenes, egészségprevenciós állapotfelmérések az egyetemi polgárok számára

Időpont: február 27. 8:00-15:00

Az év során prevenciós állapotfelmérések széles spektrumát (többek közt BMI mérés, mobil EKG vizsgálat, koleszterinszint mérés, hemoglobinszint mérés, vércukor-, vérnyomás és pulzusszám mérés) biztosítjuk.

A szűrés helye: PTE Kancellária, parkoló (7633 Pécs, Szántó K. J. u. 1/B)

A vizsgálatokon való részétel előzetes regisztrációhoz kötött, melyhez az alábbi telefonszámon szíveskedjenek jelentkezni: 72/507-519, vagy 37519 (belső mellék).

https://csalad.pte.hu/esemenyek/egeszsegprevencios_allapotfelmeres_1

 

További infó: http://csalad.pte.hu

Both Vilma

Both Vilma

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni