close
CímlapMagazinA PTE első pezsgője

A PTE első pezsgője

Örömmel számoltunk be arról 2020. nyár végén, hogy a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetében három év munkájának gyümölcseként pezsgő is készült!

Az alapanyagául szolgáló szőlő a Zenit (a szó jelentése: a szemlélő feletti égbolt teteje) volt, amely a kutatóintézet Szentmiklós-hegyi birtokáról származik. Az intézet pincéjében alakult át a szőlő borrá, a bor pedig pezsgővé, vagyis a Zenit Nadírrá (a nadír a zenittel átellenes pont az éggömbön). Az ültetvény és a pince közötti tengerszintkülönbség 63 méter, ezért lett a pezsgő neve Nadír 63.

Maga a Nadír 63 pezsgő zöldes-sárga színű. Finom buborékokkal rendelkezik, gyöngyözése folyamatos és kitartó, a pezsgő felszínén tartós fátyol keletkezik.

Illatában az érett körte, az őszibarack és a zenit fajtára jellemző egzotikus gyümölcsök, így például a mangó és az ananász fedezhetők fel.

Ezek mellé társul a tradicionális eljárással készült pezsgők vajas, tósztos aromatikája. Ízében a korty könnyed, játékos savakkal, az illatot kiegészítő lime-os és citrusos ízekkel. Lecsengése hosszú, krémes, vajas.

Tudjuk, hogy vannak, akik a pezsgőt csak és kizárólag szilveszterre tartogatják. Szerintünk ugyan nincs igazuk, de őket sem hagynánk ki semmi jóból. Emiatt a PTE SZBKI felajánlásának köszönhetően nyereményjátékot hirdetünk.

Nyerj Nadír63 pezsgőt!

A PTE hivatalos Facebook oldalán (lájkért és megosztásért) és az Instagram-csatornáján (kedvelésért és valaki olyan megemlítésért, akit szintén érdekelne a pezsgő) külön-külön van erre mód vasárnap estig!

A teljes játékszabály ezen a linken olvasható!

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni