close
CímlapMagazinA Super 12 között a Pécsi Egyetemi Borbirtok bora

A Super 12 között a Pécsi Egyetemi Borbirtok bora

2022. január 04.

A Pécsi Egyetemi Borbirtok Summa Merlot 2017 bora is szerepel a 2021-es Super 12 válogatás között, melyet a Magyar Borszakírók Köre (MBK) állított össze és hozott nyilvánosságra január 3-án.

A Magyar Borszakírók Köre hatodik alkalommal értékelte azokat a magyar termelők által készített száraz és félszáraz fehér és vörös borokat, amelyeket tagjai az elmúlt évben kóstolhattak, és tapasztalataik alapján ezekből összeállították a legjobbaknak ítélt Super 12 válogatásukat.
"Ez egy egyedülálló verseny, ugyanis a borszakírók először szavazataikkal rangsorolják az elmúlt öt évjárat olyan borait, amelyek megítélésük szerint kiemelkedő minőségükkel a legigényesebb fogyasztói elvárásoknak is megfelelnek, illetve nemzetközi összehasonlításban is versenyképesnek bizonyulnak, majd a legtöbb jelölést kapott borokat kétszer is bírálják, különböző sorrendben, két bizottságban" - hangsúlyozza a közlemény.

A listára felkerült tételekből a szakmai szervezet tagjai egy fehér és egy vörös bort választottak ki a Magyar Bor Nagydíj 2021 nyerteseiként – ezek egyébként a neszmélyi Hilltop Kamocsay Prémium Chardonnay 2019 és a villányi Günzer Tamás Pincészetének 2018-as Mátyás Cuvée-je lettek.
A díjak (trófeák és oklevelek) ünnepélyes átadására a korábbiakhoz hasonlóan ezúttal is a Debreceni Borozó magazin szervezésében kerül sor Debrecenben, amikor a rendezvény megtartására a járványügyi helyzet alakulása lehetőséget ad – közölte a Magyar Borszakírók Köre.

A Summa Merlot 2017 bornak nem ez az első sikere: 2019-ben a XVIII. Országos Syngenta borversenyen aranyérmes lett, idén pedig a Magyar Tudományos Akadémia hivatalos borává választották.

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni