close
CímlapMagazinÚj túra- és mozgásközpont épül Pécsen

Új túra- és mozgásközpont épül Pécsen

Pécs, Misina, ötletbörze
2021. február 17.

Ötletbörzét tartott Pécs önkormányzata arról, hogyan vonja be a város vérkeringésébe a Misina tetőt - a helyet, ahol a TV-torony is magasodik. A tervekről pedig szavazni lehetett: több mint 19 ezren adták le voksukat valamelyik koncepcióterv mellett. A győztes és a második helyezett elképzelés között mindössze 25 szavazat volt a különbség. Ennek értelmében a Misina tetőn túra-és mozgásközpont épül majd.

Február 12-én éjfélig lehetett szavazni a Misina tető fejlesztésének koncepcióterveiről. Minden pécsi lakos élhetett azzal a lehetőséggel, hogy online szavazás keretében véleményt nyilváníthasson, kiválaszthassa a koncepciótervek közül a számára legjobban tetszőt.
Öltöző, sportszer-kölcsönző, kávézó/pihenő szerepelt az “Aktív Misina” koncepcióban. A koncepcióterv nem a részletes kivitelezési tervet tartalmazta, hanem csak a lehetséges fejlesztési-tervezési irányokat ismertette az épített környezet (az egykori Misina Étterem épülete) megújításával, annak felfrissítésével kapcsolatosan.
A Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Kft. a nyertes koncepcióterv alapján megindítja a tervezési beszerzési eljárást az engedélyezési és a kiviteli tervekre vonatkozóan. A tervek kidolgozása és véglegesítése, az építési engedélyeztetés, a közbeszerzési eljárások és magának az építkezésnek a lezárulása után, várhatóan 2022 év végén készül majd el az új központ.

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni