close
CímlapMagazinVár a Mecsextrém!

Vár a Mecsextrém!

2023. május 29.

A kalandpark használatához nem kell sportolónak lenni, kipróbálásuk alaposan próbára teszi a látogatók fizikai kondícióját és merészségét. A felhasználás biztonságos körülményeit a védő- és biztonsági felszerelések, illetve szakképzett üzemeltetők garantálják.

Magyarországon az elsők között létesült kalandparkok közé sorolandó a Mecsextrém Park, mely Pécstől alig egy ugrásnyira, a város zajától mentes, tiszta környezetben, a lenyűgöző mecseki erdőségben található. Az ország egyik legnagyobb erdei kalandparkja 2006-ban nyitotta meg kapuit a látogatók előtt, amely garantáltan egyedülálló élményt kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Az egész napos élményt kínáló erdei park a családok és az osztálykirándulók mellett céges csapatépítő programok, családi napok és születésnapi zsúrok szervezéséhez is ideális helyszín.

Nyitva tartási időben több tucat játékelem, így pl. 25 kocsiból álló 1050 méter hosszú Erdei bob pálya, különféle korosztályok számára Alpesi kötélpályák, Tiroli csúszók, X-jump gumiköteles ugrálók, Lőszimulátor, 3D-karika, Hófánk csúszdapályák, Beltéri-emeletes játszóház, mely ideális terep csúszkálásra, ugrálásra, kergetőzésre, Rodeó bika, az udvaron ügyességi elemekkel tarkított Kalandvár, melynek egyik része a kisgyermekek adottságainak megfelelően használható, míg a másik felén a nagyobbak szórakozhatnak, Lábbal hajtós kerékpárok, Kosárlabda pálya, Mezítlábas tanösvény, Kötélpiramis, Ugráló domb, Kicsik játszótere biztosítja az aktív kikapcsolódást. A Park melletti erdőrészben szabadon látogatható Mókus tanösvény található, amely egy 4,5 km hosszú körséta, bárki számára szabadon bejárható. A túra útvonalának jelzésére az elnevezés is utal, ugyanis egy fehér alapon barna mókus mutatja a helyes irányt.

A nyári vakáció ideje alatt heti rendszerességgel erdei kalandtábort szervezünk 6-14 éves korú gyerekek részére. A tábor során a gyerekek megismerkedhetnek a park játékelemeivel, használatukhoz szükséges ismeretekkel, mely tartózkodást képzett táborvezetők teszik még felejthetetlenebbé.

Éjszakai programlehetőséget is biztosítunk időszakosan, melynek alkalmával reflektorokkal világítjuk meg erdei bob pályánkat. A pályahasználat ezen formája igazi adrenalin töltet a résztvevők számára.

A park szolgáltatásai mellett Airsoft harcászati szimulációra is lehetőség van, ami egy 6 mm átmérőjű biológiailag lebomló gömblövedéket kilövő, „alacsony” energiájú légfegyverekkel játszott hobbisport gyűjtőneve. A „játék” egyfajta szimuláció, melyben két csapat játszik egymás ellen erdei környezetben, egy-egy terepakadállyal kiegészített pályán.

A kalandpark területén Tepsifüles étterem biztosítja minden éhes pocak számára a feltöltődést ízletes ételekkel és desszertekkel.

(X)

Mecsextrém

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni