close
CímlapMagazinVOLT – egy jó Soproni

VOLT – egy jó Soproni

2018. május 24.

A leghűségesebb magyar város amellett is kitart, hogy zseniális fesztivált szervez, évről évre nevesebb fellépőkkel és magyar zenetörténeti pillanatokkal. 2018-ban sem lesz ez másképp: Sopron ismét fantasztikus koncertek és bulik helyszínévé válik. Összegyűjtöttük, milyen bulikra érdemes tombolni.

Az idei fesztivál legnagyobb bejelentése a rock-metal színtérről érkezik. A brit heavy metal legenda az Iron Maiden 2016 után ismét megtámadja Sopront. Ezúttal a nevükkel fémjelzett új játék kapcsán vette nyakába a világot Steve Harris és csapata. Legendás buli lesz, az biztos.

Mint ahogy az is biztos, hogy ha a Depeche Mode játszik nem igazán foguk élvezni a csendet, hanem együtt énekeljük a synth pop alaptevés klasszikus slágereit.

Magyar rockkoncert-történelmet ír az Avenged Sevenfold. Az amerikai metál csapat először jön magyar földre, és reméljük nem utoljára. Bulijuk esélyes az év koncertje címre.

2015. után újra hazánkban zúz a Limp Bizkit is. Bár a rapmetal-osztag nem tervezi új lemezzel megörvendeztetni a nagyérdeműt, Fred Durst és csapatának koncertje biztosan hatalmas bulinak ígérkezik, és egy emberként ugrálhatunk a ’90-es évek slágereire. Ha már a rap metálnál tartunk, az új generáció is képviselteti magát. Két teltházas budapesti koncertje után Sopronban támad a Hollywood Undead is, akik FiVe című új korongjukat mutatják be újra a közönségnek.

A keményvonalasok eddig bejelentett utolsó képviselője a Skillet. A „keresztény rock”-ként aposztrofált zenekar hatalmas rajongótábornak örvend, és 2017 óta már egy sorozat betétdalát is ők jegyzik: legfrissebb daluk a Back from the dead a Blood drive című horrorsorozatban hallható. Sopronban pedig biztos felszántják a világot jelető deszkákat.

A tavalyi nagysiker EFOTT-os fellépésük után most Sopronban támad a HURTS. A legendás popduó várhatóan nagy show-val érkezik a lővérekbe.

Pécs megtáncoltatása után a VOLT-on nyaral az ifjú DJ, producertitán Alan Walker is. 2015 után ismét nálunk koncertezik egy Dj set-es buli erejéig a Rudimental. A Drum n Bass-t poppal keverő brigád bulija biztosan sok embert vonz.

A nyugodtabb dallamok kedvelőit várja az X Ambassadors fellépése. A 2016-os év slágergyárosai is biztosan hatalmas közönség előtt adják majd elő művészetüket, a Renegades című nóta alatt pedig hatalmas összkórus várható.

Az igazi elektronikus zenei kuriózumra vágyóknak pedig Steve Aoki szolgáltatja a talpalávalót. Minden bizonnyal jó hangulat és magas BPM szám várható.

 

Goldmann-Görög Viktor

Goldmann-Görög Viktor

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni