close
CímlapMagazinZ Faktor - Döntő

Z Faktor - Döntő

Az idei Z Faktor döntőjét a Zenélő Egyetem szervezte, az esemény szeptember 20-án volt. A rendezvény helyszínéül a Pécsi Est Café szolgált, ahol végül öt zenekar kapott lehetőséget a bemutatkozásra.

A döntőbe jutott zenekarok: a FOUR KEYS, a DiizPécsör, a Cedar Knoll, a PRÉS zenekar, illetve az Avement voltak. Öt mini koncert, gyors átállás, remek hangulat és egyre duzzadó közönség. Ez jellemezte címszavakban az estét.

Nekem személyes kedvencem volt a Cedar Knoll, akik igazán magukkal ragadtak és egészen belsőséges hangulatot teremtettek dalaikkal. Szerencsére ebben a szakmai zsűri is egyetértett velem, hisz végül ők kapták meg a fellépési lehetőséget a 2019-es Öröm a zene döntőn, illetve a Pécsi Egyetemi Napokon is.

Emellett a FOUR KEYS a Persona Non Grata előzenekaraként állhat színpadra a Szenes Klub tavaszi programjában, míg az Avement a Made in Pécs Fesztivál esti idősávjában, a Pécsi Est Caféban léphet majd fel. Kiemelkedő zenei tehetségéért Újfalusi Gábor díjat vehetett át Schnieder Márk, az Avement zenekar basszusgitárosa.

A szakmai zsűriben a PTE Zenélő Egyetemet Tóth Barbara és Koncz Balázs, a Made in Pécs Fesztivált Gellai Gergő és Papp András, a Honfoglaló Programot Csorba Lóránt, a Lóci játszik zenekar frontembere, valamint az Öröm a zenét Andrásik Rémó képviselte, akikhez csatlakozott a Persona Non Grata zenekar is.

Persze, az eredményhirdetés után egyből el is kaptam a Cedar Knoll tagjait, akik elmondásuk szerint nem gondolták volna, hogy ez az este így fog alakulni. Tavaly is játszottak már a döntőben, de akkor azt a kritikát kapták a zsűritől, hogy még elég kilométer hiányos a zenekar, így az azóta eltelt egy évet heti kétszeri próbával és a fellépési lehetőségek kutatásával töltötték, ami szerencsére meg is hozta a kívánt eredményt!

Ezúton is gratulálunk és további nagyon sok sikert kívánunk a zenekaroknak! Biztos vagyok benne, hogy hallani fogunk még Róluk!

Hetesi Júlia

Hetesi Júlia

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni