close
CímlapModellváltásJövő héten dönt majd a PTE a modellváltásról

Jövő héten dönt majd a PTE a modellváltásról

2021. január 21.

Szenátusi ülést tartott a Pécsi Tudományegyetem január 21-én, 37 fő jelenlétében az Univ Kollégium egyik nagy létszám befogadására alkalmas termében.

A kiemelt téma, amit mindenki várt, a modellváltás kérdése volt.

“A mai szenátusi ülésen a modellváltást nem tárgyaljuk napirendi pontként. Ennek az oka az, hogy folyamatos és rendkívül intenzív az egyeztetés a kari tanácsokkal, egyetemi szervezetekkel, szakszervezetekkel, más egyetemekkel, valamint az ITM-mel is, és ezek eredménye befolyásolhatja a PTE döntését.” - javasolta dr. Miseta Attila rektor. A KK helyzete is kardinális pontja annak, hogy mi lesz a döntés, amiről szintén nincs még végleges döntés. “A későbbiekben, egy rendkívüli Szenátuson szeretnénk a modellváltásról dönteni, addigra remélhetőleg több információ birtokában leszünk.”  - tette hozzá a PTE első embere. A Szenátorok elfogadták a napirend módosítására tett javaslatot, így a január 21-i ülés az eredeti program szerint haladt.

A modellváltás kérdéséről a PTE Szenátusa várhatóan január 28-án vagy 29-én szavaz majd.

Professzori és egyetemi tanári, egyetemi docensi, emeritus/emerita, címzetes egyetemi docensi, magántanári, rektorhelyettesi kinevezésekről döntött a grémium.

UnivPécs

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni