close
CímlapNyelvtanulásEgyszerűen KITEX

Egyszerűen KITEX

2020. április 16.

A 2002 óta államilag elismert KITEX nyelvvizsga két vizsgarendszert működtet: idegenforgalmi és kereskedelmi szakmai nyelvvizsgát. A KITEX vizsgát angol és német nyelvből lehet letenni évente három alkalommal: októberben, januárban és áprilisban. A KITEX nyelvvizsgaközpont az országban 12 helyen működtet akkreditált vizsgahelyet, köztük a Pécsi Tudományegyetemen is. A KITEX az PTE-n belül az Idegen Nyelvi Titkárságon van, illetve itt tehető le.

Kiknek ajánljuk elsősorban ezt a nyelvvizsgát?

– Mivel a KITEX a gazdasági nyelvvizsgák közé tartozik, ezért mindazoknak, akiknek diplomájuk átvételéhez egy vagy több gazdasági típusú nyelvvizsga-bizonyítvánnyal kell rendelkezniük. Nagy előny, hogy egy KITEX szóbeli vagy írásbeli nyelvvizsga más gazdasági típusú vizsgarendszerek egyes vizsgarészével kombinálható.

 Mindazok számára kifejezetten előny a KITEX szakmai nyelvvizsga megléte, akik itthon vagy külföldön az idegenforgalom, illetve a kereskedelem valamely területén szeretnének elhelyezkedni.

– Sokan nem tudják, hogy egy KITEX nyelvvizsga letétele azok számára is ajánlható, akiknek általános nyelvvizsgával kell rendelkezniük, hiszen ez a nyelvvizsga-bizonyítvány nemcsak a szakmai, hanem az adott szintű általános nyelvtudást is igazolja.

Miért érdemes a KITEX szakmai nyelvvizsgát választani?

– Egynyelvű vizsgáról van szó, ami azt jelenti, hogy nincsenek fordítási feladatok, minden az adott idegen nyelven zajlik.

– A nyelvi készségeket a vizsga az írásbeli és szóbeli kommunikáción keresztül kommunikáción keresztül méri, tehát a vizsgázók nem találkoznak bonyolult nyelvtani tesztekkel.

– A felkészülést a vizsgaközpont által kiadott felkészítő tankönyvek és feladatgyűjtemények is segítik. Az érdeklődök naprakész tájékoztatást kapnak a www.kitex.hu honlapon.

– A vizsgára a jelentkezés online zajlik, és ezt követően a vizsgázók minden tájékoztatást saját online-felületükön keresztül kapnak meg.

UnivPécs

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni