close
Címlap3. Az egészség és a jóllét“A jó ügy mindig utat tör magának!”

“A jó ügy mindig utat tör magának!”

3. Az egészség és a jóllét
2022. szeptember 10.

Hagyomány, hogy futónagykövetek segítségével toboroz a Fuss a rákgyógyításért! programra résztvevőket a PTE Sportiroda. A nagykövetek egyik oszlopos tagja a Magyar Postánál dolgozó Savanya Judit, aki amellett, hogy a PTE KTK alumnája,

évről évre közel háromszáz embert szervez az eseményre.

A rendezvény eredetileg a Magyar Postához kötődött, Savanya Judit már akkor részt vett a toborzásban. “A postások nevezését fogom össze, van egy kialakult bázisa az eseménynek, de mindig megkeresem a környező vidék postáiban dolgozókat is. Többen különböző városokban toboroznak, így rám jórészt a szervezés marad” - meséli Savanya Judit, majd hozzáteszi: “A jó ügy mindig utat tör magának - ezt már más ügyben is megtapasztaltam.

Azért is szívügyem ez a rendezvény, mert jó érzés látni, amikor mindenki egységes pólóban fut, és hömpölyög a tömeg az utcákon. Megkapó, mennyien tudnak tenni egy nemes ügyért!

Sokunknak van vagy volt rákos beteg a családjában, kicsit úgy is érzem, hogy ez a futás előttük is egyfajta tisztelgés.”
Talán meglepő, de mivel eddig legfőképpen szervező volt, a nevezéseknél és a sátraknál segédkezett, eddig kétszer futotta le a távot, viszont a futás helyet követelt az életében. “Futni mindössze három éve kezdtem csak el. Testsúlyproblémák miatt kerestem valamiféle sportot. A futásban az volt a legszimpatikusabb, hogy viszonylag hamar sokat lehet fejlődni benne. Mértem az időt és a távolságokat, és mindig nagyon megörültem, amikor ugyanazt a távot gyorsabban sikerült teljesítenem. A legtöbb eddig 15 kilométer volt, amit egyben futottam le” - meséli Savanya Judit.
Ami a távot és az útvonalat illeti, egy dologra felhívja a figyelmet: “A Barbakán előtt van egy, a meredeksége miatt egy nehezebb szakasz - de

a Fuss a rákgyógyításért! program nem a teljesítményről, hanem a laza futásról szól.

Általában a barátnőmmel együtt indultunk, és a sport közben köztünk zajló beszélgetés fontosabb volt annál, hogy gyorsak legyünk. Emlékszem, ő egyszer babakocsit tolva is teljesítette a távot.
Ott leszek a rendezvényen! Futni ezúttal nem fogok, mert babát várok, de az a tervem, hogy kisétálunk a kiskutyánkkal, és részt veszek a bemelegítésben és a kísérőrendezvényeken. Remélem, mindenki eljön és szép időnk lesz!”

Még lehet csatlakozni!
Fuss a Rákgyógyításért!
Indulási pont: Pécs, Széchenyi tér
Helyszíni regisztráció: 2022. szeptember 10. 9:00-10:15
Részletek:
https://www.facebook.com/ptesportiroda/

Harka Éva

Harka Éva

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni