close
CímlapSportAz orvoskar teniszezője is meghívást kapott az Universiadéra

Az orvoskar teniszezője is meghívást kapott az Universiadéra

Univversiade, Buczkó Emma
2019. május 30.

Idén nyáron Nápoly ad otthont az Univerisadé nemzetközi diákolimpiának július 3-14 között, amelyre Buczkó Emma a PTE Általános Orvostudományi Kar hallgatója meghívást kapott.

Mennyire ért meglepetésként, hogy meghívást kaptál a játékokra?

Az U14-es korosztály óta válogatott kerettag vagyok, egészen az egyetemig rendszeresen vettem részt mind hazai, mind nemzetközi versenyeken. Sajnos az orvosi egyetem mellett nem tudom olyan szinten folytatni az edzést, ahogy azt a versenyzői karrier megköveteli, de egy-egy nagyobb eseményre fel tudok készülni. Idén is indultam a felnőtt Fedettpályás Országos Bajnokságon, ahol a legjobb 16 közé jutottam. Az, hogy felsőoktatásban tanulok, és mai napig teniszezem adta ezt a nagyszerű lehetőséget, hogy részt vegyek az Universiadén. Nem nevezném meglepetésnek, mert kislány korom óta mondhatni célom volt ez a verseny, inkább amolyan hab a tortán, a sok befektetett munka mellett.

Mit jelent ez a meghívás a te karrieredben?

Mindig is szerettem volna érezni annak a „súlyát”, hogy egy egész nemzetet, jelen esetben pedig egy egyetemet is képviselhetek. Karrierem szempontjából éppen ezért nagyon fontos számomra, hogy a hasonlóan sportoló diákokkal szemben küzdhetek és hozzam ki a legjobbat.

Hogyan készülsz?

Amióta Pécsett élek, Koncz Zsolt tenisz edzővel dolgozunk együtt és jelenleg is ő segíti a felkészülésemet. Sokat köszönhetek Finak Gáborné Gombosi Eszternek is aki szintén sokat segít a felkészülésemben. Továbbá még most júniusban lemegy a Szuperliga, ahol a PVTC (Pécsi Városi Tenisz Club) csapatát erősítem. Ennek során is sok meccset játszhatok, ami játékba hoz.

Kapcsolódó cikkünk:

Aknai Péter

Aknai Péter

szerkesztő

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni