close
CímlapSportBajnok a PTE-PEAC!

Bajnok a PTE-PEAC!

2020. június 30.

Az asztalitenisz Extraligában a férfiaknál óriási meccsen dőlt el az első hely sorsa, a PTE PEAC története második aranyérmét szerezte meg. A Nemzeti Sport így számolt be az eseményről:

„A szokásos második helyet ezúttal átadnánk másnak” – mondta Ács Pongrác, még az élvonalbeli csapatbajnokság négyes döntőjét megelőzően. A PTE PEAC ügyvezető elnökének ironikus megjegyzése annak szólt, hogy csapata a férfiaknál a legutóbbi hat kiírásból ötször ezüstérmes lett, a számukra üdítő kivételt a 2016–2017-es kiírás jelentette, amikor sikerült megszerezniük az együttes történetének első bajnoki címét.

Ács Pongrác - fotó: Tumbász Hédi (Nemzeti Sport)

Ezzel szemben a PTE PEAC hétfő délutáni ellenfele a Celldömölk már rutinos „aranygyűjtőnek” számított, 2010 óta nyolcszor végzett az Extraliga élén, ráadásul a kispadon egy legendával megerősítve, a kétszeres világbajnok Klampár Tibor vezetőedzővel várta a finálét. Érvek és ellenérvek is szóltak tehát mindkét alakulat mellett, s a tét nagyságához méltón mintegy négy órára volt szükség ahhoz, hogy a pécsiekből kitörjön az üvöltés: „Megvaaaaaan!”

Óriási meccs volt, számos nagy poénnal, felejthetetlen párharccal. A celldömölki Szita Márton 0:2-ről fordított Demeter Lehellel szemben („Számomra Demeter az egyik legkellemetlenebb ellenfél idehaza, nagy taktikai csatát vívtunk.”) Fazekas Péter káprázatos játékkal verte meg ugyancsak 3:2-re a pécsiek szerbiai légiósát, Pető Zsoltot („Különösen mentálisan volt megerőltető a mérkőzés, Petőt megpróbáltam távol tartani az asztaltól.”), a Szitával szemben esélytelenebbnek tartott Gerold Gábor iskolajátékkal cáfolt rá a papírformára („Az egymás elleni meccseinket általában Szita nyeri meg, döntő volt, hogy a kritikus helyzetekben is nyugodt tudtam maradni.”), 3:3-nál pedig a Kriston Dánielt négy szettben legyőző Demeter Lehel vitte be a mindent eldöntő találatot.

Demeter Lehel - fotó: Tumbász Hédi (Nemzeti Sport)

„Óriási hullámvasút volt. Nagyon jól kezdtük a döntőt, aztán volt egy pillanat, amikor nem nekünk állt a mérkőzés, de ekkor sem adtuk fel, mentünk előre, s a végére bedaráltuk a celldömölkieket. Boldogok vagyunk, hogy a legutóbbi két elveszített finálé után sikerült ismét megszerezni a bajnoki címet” – értékelt Demeter Lehel.

Gratulálunk a bajnokcsapat valamennyi játékosának, edzőjének, vezetőinek!

Kottász Gergely

PTE sajtóreferens

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni