close
CímlapSportBronzérem és hetedik hely judoban

Bronzérem és hetedik hely judoban

2024. július 11.

Naji Dávid (TTK) bronzérmet szerzett, míg Szabó Cseperke (ETK) a 7. helyezést érte el az Európai Egyetemi Játékokon (EUSA), július 11-én.

Naji Dávid teljesítménye az Európai Egyetemi Játékokon kiemelkedő volt. A sportoló legutóbbi felnőtt Európa Kupa verseny óta, amely két hete zajlott le, célzottan az EUSA megmérettetéseire készült: Kéki Márton edzővel intenzív volt a felkészülési folyamat, fokozott küzdelmi edzésekkel és formaidőzítéssel.
„Dávid az első mérkőzésén korábban már legyőzte a grúz ellenfelét, most is úgy gondolom, hogy technikailag erősebb volt nála. Sajnos a figyelmetlenség miatt gyorsan beleesett egy dobásba, és így az a meccs elment. Azonban a további mérkőzéseit magabiztosan, minden egyes alkalommal megnyerte.

Összességében elégedett vagyok a teljesítményével. Látszik, hogy ebben a mezőnyben technikailag is a legjobbak közé tartozik

- értékelte Naji Dávid teljesítményét a PTE Judo válogatott edzője, Kéki  Márton.

Naji Dávid pedig így fogalmazott: „Összességében a verseny jól alakult, de nem mondanám, hogy csúcsformában voltam. Az első meccsen figyelmetlen voltam, és ezt meg is bántam. De a többi mérkőzésen sikerült magamra találnom és végül bronzérmet szereznem. Véleményem szerint nem voltam a legjobb formámban. Nem nyertem, és maradt bennem egyfajta hiányérzet. Ennek ellenére elégedett vagyok a bronzéremmel.”

Az ETK hallgatója, Szabó Cseperke, aki még csak a junior korosztályban versenyez, szintén figyelemre méltó teljesítményt nyújtott.

A versenyen 25 indulóból a 7. helyet szerezte meg, ami különösen kiemelkedő eredmény egy ilyen erős mezőnyben.

Kéki Márton is dicsérte Szabó Cseperkét: „Még junior, és ezen a versenyen 25 indulóból a hetedik helyen végzett. Megvert egy portugál versenyzőt, majd kikapott a későbbi győztestől, aki egyébként a ‘23-as Európa-bajnok. Ezután nyert egy francia ellenféllel szemben, végül pedig egy szoros mérkőzésen szenvedett el vereséget egy német versenyzőtől. Az eredmény nagyon szép, különösen azt figyelembe véve, hogy igen fiatal versenyző!”

Az EUSA versenyei más sportágakkal folytatódnak, érdemes figyelni a PTE Facebook oldalát!
Hajrá, PTE!

Fotók: EUSA és a PTE csapata

Kovács-Csincsák Mercédesz

Kovács-Csincsák Mercédesz

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni