close
CímlapSportCsillogó pécsi ezüst asztalitenisz párosban az Európai Egyetemi Játékokon

Csillogó pécsi ezüst asztalitenisz párosban az Európai Egyetemi Játékokon

2022. július 20.

Ezüstérmet szerzett a Molnár Dávid - Kovács Sebestyén páros asztaliteniszben az Európai Egyetemi Játékokon Lodzban, július 20-án.

“A 16 közé jutásért egy német páros ellen játszottunk, ott simán 3-0-ra nyertünk. A nyolcaddöntőben a második kiemelt cseh párossal küzdöttünk meg, ami egy kiélezett meccs volt. Fej fej mellett haladtunk végig. A döntő szettben 9:6-unk volt, ők viszont feljöttek 9:9-re! Azt gondolom, fejben ott fordult meg a dolog: volt egy időkérésünk is nagyon jókor, és azalatt egy új stratégiát, az eredetitől eltérő játékmódot dolgoztunk ki, ezt erőltettük rá az ellenfeleinkre, és így sikerült nyertünk. A negyeddöntőben egy ukrán párost vertünk viszonylag simán 3-1-re, ők a második szettben tudtak csak győzni.
Az elődöntőben 3-1-re nyertünk lengyel játékosok ellen, akik elég szemcsés, védekező játékot hoztak, ami ellen mindig kellemetlen játszani, de jobbak voltunk, nyertünk.
A döntőben két nagyon erős török játékossal kerültünk szembe (
a török egyetemi csapat a török nemzeti válogatott magja! - a szerk.), egyikük jobb-, másikuk balkezes volt. A második szettben 10-9-ünk volt, szettlabdánk volt, erre kaptunk egy csuszát, és ők nyertek 12:10-re. Én úgy érzem, a cseh elleni meccsünk volt a kulcs a sikerhez. Kovács Sebivel összeszokott párost alkotunk, a MEFOB-on is együtt nyertünk, Extra Ligában is együtt játszottunk. Tudtam, hogy egy stabil játékos áll mellettem, akiben bízhatok és akire számíthatok.”

Ami az egyéni helyezéseket illeti, Molnár Dávid a 9. helyezést érte el. “Bevallom, ez kicsit csalódás a számomra. Egyéniben az első kiemelttől kaptam ki 3-2-re. Az első két szettben tudtam irányítani, de aztán szellemileg elfáradtam, 2-0-nál megálltam. Ha sikerült volna nyernem, akkor a későbbi győztes lengyel védővel játszottam volna a négy közé jutásért, ahol bravúr kellett volna a győzelemhez.”

Harka Éva

Harka Éva

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni