close
CímlapSportCsont nélkül!

Csont nélkül!

2016. augusztus 31.

Legalábbis erre törekednek azok az általános iskolások, akik augusztus 29-én birtokukba vették az új kosrálabdapályákat  a kertvárosban. Nagy volt az öröm, az átadó alatt is ment az edzés, és reméljük a lelkesedés nem múlik el!

A Pécsi Tudományegyetem, a PTE Egészségtudományi Kar, a PTE Szociális és Egészségügyi Szakképző Iskola és a „Rátgéber Kosárlabda Akadémia” Alapítvány együttműködésének köszönhetően két új kosárlabdapálya átadására került sor Kertvárosban, Berek u. 15-ben  augusztus 29-én.

20160829-csortos-szabolcs-0946-9279-ratgeber-akademia-kosar-palya-atadas.jpg

A pályák elsődleges célja, hogy a létesítménynek helyet adó PTE Szociális és Egészségügyi Szakképző Iskola diákjai részére sportolási lehetőséget biztosítson, de az iskolai órákat követően, nyitvatartási időben bárki használhatja majd. Napközben 08.00- 16.00 között a PTE SZESZI diákjaié a terep, de ezt követően egészen sötétedésik a PTE hallgatói, sőt a város lakói is bátran mehetnek pattogttani!

A sajtótájékoztatón megtudhattuk, hogy a kosárpályák létrehozásának ötlete Dr. Rátgéber Lászlóhoz kötődik, egy pályázat fennmaradó öszegéből és az egyetem hozzájárulásából sikerült a színvonalas pályákat felhúzni.

20160829-csortos-szabolcs-0949-9293-ratgeber-akademia-kosar-palya-atadas.jpg

Nem csak az edzésen lehet fejlődni!

– mondta és arról is beszélt, hogy az iskolai edzés másfél órája, szinte semmire nem elég a statisztikák szerint. Michael Jordan például a suliban töltött órák után még hat és fél órán át pattogtatta  a labdát a kinti kosárpályán.

 

A pályák különlegessége, hogy két pécsi kosárlabda ikonról Fűzy Ákosról és Bercsényiné Horváth Juditról kapták nevüket, kiknek képe kint lóg a palánkok mellett.

20160829-csortos-szabolcs-1003-9309-ratgeber-akademia-kosar-palya-atadas.jpg

 

Dr. Rátgéber László elmondása szerint

Ezeken a pályákon születnek a bajnokok!

 

Ilyen példaértékű és tehetséges sportolók portréja mellett pedig reméljük, hogy a fent említett mondat  egyszer beigazolódik.

Kékesi Alexandra

Kékesi Alexandra

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni